FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Popravak plinovoda u Sjevernoj Osetiji ušao u završnu fazu

ZAGREB, 28. siječnja 2006. (Hina) - Popravak oštećenog plinovoda uSjevernoj Osetiji, koji opskrbljuje Gruziju ruskim plinom, ušao je usubotu u završnu fazu, javili su ruski mediji.
ZAGREB, 28. siječnja 2006. (Hina) - Popravak oštećenog plinovoda u Sjevernoj Osetiji, koji opskrbljuje Gruziju ruskim plinom, ušao je u subotu u završnu fazu, javili su ruski mediji.

Na popravljanju plinovoda radi se dan i noć i očekuje se da bi radovi mogli završiti u noći sa subote na nedjelju.

Opskrba Gruzije ruskim plinom prekinuta je prošle nedjelje jer je eksplozija oštetila glavni plinovod u ruskoj kavkaskoj regiji Sjevernoj Osetiji.

Gruzija je ostala i bez opskrbe električnom energijom iz Rusije jer je u nedjelju došlo i do eksplozija ispod dalekovoda koji idu iz Rusije u Gruziju.

U emocionalno nabijenom komentaru na takav razvoj događaja gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili je optužio Moskvu za sabotažu i izazivanje energetske krize u Gruziji u kojoj su temperature pod utjecajem novog vala arktičke hladnoće pale ispod ništice.

Ruski dužnosnici za te eksplozije optužuju proturuske pobunjenike u svojoj južnoj regiji Sjevernoj Osetiji, a ministarstvo vanjskih poslova u Moskvi odbacilo je gruzijske optužbe nazvavši ih "histeričnimm".

U međuvremenu su se stanovnici Tbilisija, glavnog gruzijskog grada, već pomalo navikli u subotu na hladnoću i mrak koji su pogodili prijestolnicu.

Ipak, u posljednja 24 sata krenulo je na bolje pa je tako u noći s petka na subotu cijeli grad imao struju i u stanovima je bilo prilično toplo, ali su ujutro ponovno počela isključenja, javljaju ruski mediji.

Gruzijske vlasti počele su građanima prodavati kerozin po cijeni četiri puta manjoj od tržišne, ali za karnistar kerozina od 20 litara, što je maksimalna količina po osobi, treba stajati u redu na hladnoći 12 sati.

Na sastanku s ministrima u petak Saakašvili je pozvao dužnosnike na održavanje reda u zemlji i zatražio je da stanovništvu pruže maksimalnu pomoć u vrijeme teške energetske krize.

"Vladini dužnosnici moraju raditi gotovo kao u vrijeme rata", rekao je Saakašvili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙