FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski parlament započeo zasjedanje, Janša odgovarao na pitanja zastupnika

LJUBLJANA,30. siječnja(Hina) - Slovenski parlament u ponedjeljak je napočetku redovnog zasjedanja odbio prijedlog opozicije lijevog centrada se raspravlja o odluci o slanju četiri slovenska vojnika u Irak, au nastavku je na pitanja zastupnika odgovarao premijer Janez Janša.
LJUBLJANA,30. siječnja(Hina) - Slovenski parlament u ponedjeljak je na početku redovnog zasjedanja odbio prijedlog opozicije lijevog centra da se raspravlja o odluci o slanju četiri slovenska vojnika u Irak, a u nastavku je na pitanja zastupnika odgovarao premijer Janez Janša.

Odgovarajući na pitanje zastupnika Slovenske nacionalne stranke (SNS), Janša je rekao da njegova vlada ne namjerava uvažiti njihov prijedlog o ukidanju trajnog mandata za suce i da taj radikalni potez ne bi smanjio velike zaostatke u donošenju sudskih presuda. Janša je međutim rekao da će vlada predložiti zakonsko rješenje po kojemu bi novoizabrani suci najprije obavljali pokusni mandat u trajanju do 8 godina, dok bi suci koji su već izabrani nastavili s neograničenim trajnim mandatom.

Janša je odbio tvrdnje zastupnika liberalnih demokrata (LDS) da je njegova vlada kriva za skandal oko pokušaja privatizacije osiguravajućeg društva za dopunsko zdravstveno osiguranje "Vzajemna", protutvrdnjom da su ljudi iz nadzornog odbora bliski sadašnjoj oporbi i da su "Vzajemnu" u dioničko društvo htjeli preoblikovati "tranzicijski tajkuni" s imovinom u "milijunima eura" bliski Liberalnim demokratima (LDS).

Odgovarajući na pitanje Socijalnih demokrata (SD), Janša je rekao da osim eventualnog velikog porasta cijena nafte ništa ne može ugroziti plan po kojemu će Slovenija početkom iduće godine ući u Monetarnu uniju, odnosno uvesti zajedničku europsku valutu euro. Janša je međutim istaknuo da će ustrajati da se ove godine u Sloveniji uvedu zakonske promjene kako bi Slovenija dobila konkurentno gospodarstvo i tako mogla nastaviti pozitivne makroekonomske trendove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙