FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija zanijekala da podržava alternativni plinovod kroz Jadran

LJUBLJANA,5. siječnja(Hina) - Slovenija je u četvrtak zanijekala navodeda pripada skupini zemalja koje podržavaju prijevoz plina iz sjeverneAfrike preko Jadranskog mora kao alternative kako bi se smanjilavelika ovisnost europskih zemalja o ruskom plinu.
LJUBLJANA,5. siječnja(Hina) - Slovenija je u četvrtak zanijekala navode da pripada skupini zemalja koje podržavaju prijevoz plina iz sjeverne Afrike preko Jadranskog mora kao alternative kako bi se smanjila velika ovisnost europskih zemalja o ruskom plinu.

Kako je prenijela francuska agencija AFP, mađarski ministar za gospodarstvo Janos Koka rekao je da je u srijedu na sastanku eksperata u Bruxellesu razmotrena mogućnost gradnje plinovoda koji bi vodio od jedne luke u Jadranskom moru prema srednjeeuropskim zemljama. Mađarski ministar rekao je da se eksperti slažu da se razmotri takva mogućnost kojom bi Europa mogla dobivati plin iz sjeverne Afrike i s bliskog istoka, te da to podržavaju Austrija, Mađarska, Slovenija i Hrvatska.

Slovensko ministarstvo gospodarstva opovrgnulo je takve navode.

"Slovenija kao i mnoge druge države nije zauzela konkretno stajalište. Na zasjedanju koordinacijske skupine za plin doista se mnogo govorilo o alternativnim dobavljačima i tranzitnim pravcima, ali ne i o konkretnom projektu", prenijela je izjavu slovenskog ministarstva za gospodarstvo slovenska agencija STA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙