FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranski plin počeo stizati u Gruziju preko Azerbejdžana

TBILISI, 30. siječnja 2006. (Hina/AP) - Iran je započeo u ponedjeljakizvoziti prirodni plin u Gruziju, odgovarajući tako na molbu Tbilisijaza hitnu pomoć kako bi se ublažila teška energetska kriza uzrokovanaeksplozijama na ruskom plinovodu prošloga tjedna.
TBILISI, 30. siječnja 2006. (Hina/AP) - Iran je započeo u ponedjeljak izvoziti prirodni plin u Gruziju, odgovarajući tako na molbu Tbilisija za hitnu pomoć kako bi se ublažila teška energetska kriza uzrokovana eksplozijama na ruskom plinovodu prošloga tjedna.

Na plinovodu koji transportira plin iz Irana u Azerbejdžan otvorene su pipe, a prve isporuke plina na gruzijskoj granici očekuju se oko podneva. Zajedno s plinom iz Azerbejdžana, iranski plin će biti dovoljan za zagrijavanje pogona i njihov rad punim kapacitetom, rekao je predsjednik gruzijske Međunarodne plinske kompanije, David Ingorokva.

U međuvremenu, Rusija je objavila da je ponovno počela isporučivati plin Gruziji u nedjelju nakon što je popravila štete na plinovodu, no isporuke su usporene zbog tehničkih problema uslijed vrlo lošeg vremena u Gruziji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙