FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Madrid: Dodijeljene filmske nagrade "Goya"

MADRID, 30. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Igrani film snimljen naengleskom, "The Secret Life of Words" s američkim glumcem TimomRobbinsom i kanadskom glumicom Sarom Polley u glavnim ulogama osvojioje u nedjelju najprestižniju španjolsku nagradu na području filmskeumjetnosti "Goya", koju uspoređuju s američkim Oscarom.
MADRID, 30. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Igrani film snimljen na engleskom, "The Secret Life of Words" s američkim glumcem Timom Robbinsom i kanadskom glumicom Sarom Polley u glavnim ulogama osvojio je u nedjelju najprestižniju španjolsku nagradu na području filmske umjetnosti "Goya", koju uspoređuju s američkim Oscarom.

Film koji opisuje teške sudbine nekoliko glavnih likova osvojio je četiri nagrade, među kojima je nagrada za najbolji film i za najbolju redateljicu, Španjolku Isabel Coixet.

"The Secret Life of Words" priča je o Josefu, glumi ga tim Robbins, koji je dobio teške opekline te je oslijepio u jednome požaru. O njemu se brine medicinska sestra Hanna, nagluha žena s tragičnom tajnom, koju glumi kanađanka Sarah Polley.

Riječ je o četvrtom igranom filmu Coixetove, bivše marketinške direktorice iz Barcelone, a producirala ga je tvrtka El Deseo u vlasništvu poznatog španjolskog redatelja Pedra Almodovara.

Film "Princesas", nominiran u čak devet kategorija, osvojio je tri nagrade, među kojima nagradu za najbolju glumicu Candelu Penu i najbolju debitanticu Micaelu Nevarez. Nagradu za najboljeg glumca dobio je Oscar Jaenada za ulogu o legendi španjolskog flamenka "Camaron" redatelja Jaimea Chavarrija.

Američki redatelj Woody Allen nagrađen je nagradom za najbolje europsko filmsko ostvarenje za posljednji filmski uradak koji su producirali Britanci, "Match Point".

Nagradu Goya svake godine dodjeljuje španjolska Akademija filmskih umjetnosti. Svečanost se obično održava posljednih dana siječnja i prvih dana veljače, a organizira se po uzoru na američki Oscar. Nagrađeni dobivaju brončanu bistu španjolskog umjetnika Francisca Goye.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙