FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrade Sundancea filmovima o životu imigranata

PARK CITY, 29. siječnja 2006. (Hina/AP) - Dva filma o životuimigranata u Americi - hispano-teen drama "Quinceanera" i dokumentaraco izbjeglicama "God Grew Tired of Us" - osvojili su u subotu glavnenagrade na filmskom festivalu Sundance.
PARK CITY, 29. siječnja 2006. (Hina/AP) - Dva filma o životu imigranata u Americi - hispano-teen drama "Quinceanera" i dokumentarac o izbjeglicama "God Grew Tired of Us" - osvojili su u subotu glavne nagrade na filmskom festivalu Sundance.

"Quinceanera", čiji su scenarij napisali i zajedno ga režirali Wash Westmoreland i Richard Glatzer i u kojem glumi niz nepoznatih glumačkih imena, osvojio je glavnu nagradu žirija i nagradu publike.

S Emily Rios u glavnoj ulozi to je priča o djevojci koju odbaci njena obitelj kada saznaju da je ostala u drugom stanju pred svoj 15. rođendan. "Quinceanera" donosi sukob kultura u Echo Parku, području Los Angelesa koji je tradicionalno hispanskia sve više postaje trendovska enklava.

"God Grew Tired of Us" Christophera Quinna je priča o trojici sudanskih djačaka koji se privikavaju na život u SAD-u nakon krvavog rata u domovini. I ovaj je film dobio glavnu nagradu žirija i nagradu publike za dokumentarne filmove.

Posebnu nagradu žirija za neovisnu viziju dobio je "In Between Days" redatelja So Yong Kima o korejskoj djevojčici koja je tek došla u Sjedinjene Države i pokušava se priviknuti na život tamo.

Nagradu za najbolju dramsku režiju dobio je Dito Mantel za "A Guide to Recognizing Your Saints" koji je nagrađen i za najbolju glumačku postavu. U tom filmu glume Robert Downey Jr., Rosario Dawson, Dianne Wiest, Chazz Palmienteri, Shia La Boeuf i Channing Tatum.

Najboljim stranim dokumentarcem proglašen je meksički "De Nadie", priča o ženi koja prijeđe put od 2.000 kilometara iz srednje Amerike kako bi pronašla novi život u SAD-u. Najboljim stranim dramskim filmom proglašen je francuski "13 Tzameti" redatelja Gele Babluanija.

Nagrađeni su filmovi će još jednom biti prikazani u nedjelju, zadnjeg dana ovog 11-dnevnog festivala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙