FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Brokeback Mountain" uvjerljivi pobjednik Zlatnog globusa

LOS ANGELES, 17. siječnja 2006. (Hina/Dpa/Reuters) - Kontroverzna dramao kaubojima homoseksualcima "Brokeback Mountain" osvojila je uponedjeljak Zlatni globus kao najbolji film godine i ujedno postalajedan od favorita za najprestižniju filmsku nagradu Oscar.
LOS ANGELES, 17. siječnja 2006. (Hina/Dpa/Reuters) - Kontroverzna drama o kaubojima homoseksualcima "Brokeback Mountain" osvojila je u ponedjeljak Zlatni globus kao najbolji film godine i ujedno postala jedan od favorita za najprestižniju filmsku nagradu Oscar.

Film u kojem glavne uloge igraju Heath Ledger i Jake Gylenhaal ukupno je nominiran u čak sedam kategorija. Nagrađen je i redatelj Ang Lee, dok su Larry McRurtry i Diana Osanna dobili nagradu za najbolji scenarij. "Brokeback Mountain" dobio je nagradu i za najbolju pjesmu u filmu.

Biografija o životu Johnyja Casha, "Walk the Line" proglašen je najboljim filmom u odvojenoj kategoriji za mjuzikl ili komediju, a glumci u njemu Reese Witherspoon i Joaquin Phoenix kući su otišli s nagradama za najbolju glumicu i glumca u kategoriji.

Na dodjeli nagrada Holivudskog udruženja stranih novinara pažnju fotoreportera plijenili su glumci poput Johnnya Deppa, Charlize Theron, Russella Crowea i Hillary Swank, ali i mnogih drugih filmskih i televizijskih zvijezda. Zrnačka zvijezda Queen Latifah, koja je vodila show, predstavila ga je kao "party godine".

Nagradu za najbolji strani film osvojio je palestinski uradak "Paradise Now".

Najbolja muška glavna uloga na području drame pripala je Philipu Seymouru Hoffmanu za film "Capote", a najbolja dramska glumica je Felicity Huffman ("Transamerica").

George Clooney nagrađen je za najboljeg sporednog glumca za ulogu u filmu "Syriana", dok je za najbolju žensku sporednu ulogu odigrala Rachel Weisz u filmu "The Constant Gardener".

Britanski glumac Anthony Hopkins je prigodom dodjela Zlatnih globusa dobio nagradu Cecil B. DeMille za "izniman doprinos na polju zabave".

Prijenos dodjele Zlatnih globusa pratili su gledatelji u 150 zemalja širom svijeta.

Kao najbolja televizijska komedija nagrađene su "Kućanice"

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙