FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brokeback Mountain dobio četiri nominacije za cehovsku nagradu

LOS ANGELES, 5. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Glumci u gay romansiBrokeback Mountain dobili su u četvrtak četiri nominacije za nagraduCeha filmskih glumaca (Screen Actors Guild), što je pojačaloočekivanja da će filmi biti jedan od glavnih favorita za ovogodišnjegOscara.
LOS ANGELES, 5. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Glumci u gay romansi Brokeback Mountain dobili su u četvrtak četiri nominacije za nagradu Ceha filmskih glumaca (Screen Actors Guild), što je pojačalo očekivanja da će filmi biti jedan od glavnih favorita za ovogodišnjeg Oscara.

Brokeback Mountain nominiran je za najbolju glumačku postavu, najcjenjeniju nagradu SAG-a, zajedno s filmom o rasnim odnosima Fatalna nesreća, političkim Laku noć i sretno, filmom Capote o piscu Trumanu Capoteu te, što je iznenađenje, dramom Hustle & Flow.

SAG okuplja filmske i televizijske glumce, a budući da glumci čine veliku glasačku skupinu za Oscara, nagrade SAG-a važan su indikator za te nagrade.

Uz nominaciju za najbolju postavu, Brokeback ima nominacije za najboljega glavnog glumca (Heath Ledger), glumicu (Michelle Williams) i za sporednoga glumca (Jake Gyllenhaal).

S Ledgerom su na popisu kandidata za najboljega filmskog glumca i Joaquin Phoenix koji glumi pjevača Johnnyja Casha u romantičnoj drami "Walk the Line," David Strathairn kao novinar Edward R. Murrow u Laku noć i sretno, Philip Seymour Hoffman u naslovnoj ulozi filma Capote te Russell Crowe koji igra boksača u filmu Cinderella Man.

Nominacije za najbolju glumicu dobile su Judi Dench kao vlasnica kazališta u filmu Mrs. Henderson Presents, Felicity Huffman kao transrodni lik u filmu Transamerica, Charlize Theron kao seksualno zlostavljana rudarka u North Country, Reese Witherspoon kao pjevačica June Carter u Walk the Line te Ziyi Zhang u romansi Sjećanja jedne gejše.

Ceh dodjeljuje i nagrade za najbolje televizijske uloge. Za najbolju postavu TV drame ili serije nominirani su glumci iz serija Grey's Anatomy, The Closer, Izgubljeni, Dva metra pod zemljom i Zapadno krilo.

Nominacije za najbolju glumačku postavu televizijske komedije osvojile su serije: Arrested Development, Boston Legal, Curb Your Enthusiasm, Kućanice, Svi vole Raymonda i My Name is Earl.

Nagrade Ceha filmskih glumaca dodijelit će se 29. siječnja u Los Angelesu, a svečanost će prenositi kabelske televizije TNT i TBS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙