FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ištvančićev "Bunarman" na Međunarodnom festivalu u Estoniji

ZAGREB, 26. siječnja 2006. (Hina) - Nagrađivani dokumentarni film"Bunarman" Branka Ištvančića uvršten je u konkurenciju Međunarodnogfestivala vizualne kulture u Estoniji, koji će se održati usveučilišnom gradiću Tartu od 13. do 19. ožujka, izvijestio je danasautor filma.
ZAGREB, 26. siječnja 2006. (Hina) - Nagrađivani dokumentarni film "Bunarman" Branka Ištvančića uvršten je u konkurenciju Međunarodnog festivala vizualne kulture u Estoniji, koji će se održati u sveučilišnom gradiću Tartu od 13. do 19. ožujka, izvijestio je danas autor filma.

Polusatni film Branka Ištvančića, snimljen 2003., prati jednog od posljednjih majstora koji se bavi izumirućim zanatom - ručnim kopanjem bunara, bez pomoći strojeva.

Scenarist je Davor Šišmanović, a snimatelj Tvrtko Mršić.

Film je na Danima hrvatskoga filma 2003. dobio nagradu za najbolju režiju te nagradu "Oktavijan" Hrvatskog društva filmskih kritičara, a nagrađen je na festivalima u Rumunjskoj i Italiji.

Ištvančićev film sudjelovao je na 30 festivala te se uvrstio među najuspješnije hrvatske dokumentarce u posljednjih desetak godina.

U glavnom programu festivala u Estoniji bit će tridesetak filmova. U popratnom programu će se, među ostalim, prikazati retrospektiva estonskoga dokumentarnog filma, ciklus afričkog igranog filma, izložba fotografija "Djeca Ruande" te radionica na temu antropologije u animaciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙