FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolski pisac Eduardo Lago dobitnik prestižne nagrade Nadal

BARCELONA, 8. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Španjolski pisac EduardoLago ovogodišnji je dobitnik prestižne nagrade Nadal, najstarijegpriznanja za književna ostvarenja u Španjolskoj.
BARCELONA, 8. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Španjolski pisac Eduardo Lago ovogodišnji je dobitnik prestižne nagrade Nadal, najstarijeg priznanja za književna ostvarenja u Španjolskoj.

51-godišnjem piscu nagrada dotirana s 18 tisuća eura dodijeljena je za njegov prvi roman "Ll mame Brooklyn" (Zovi me Brooklyn) - priču, kako je sam pisac kazao, o ljubavi, prijateljstvu i samoći.

Glavni lik romana je novinar koji pokušava dovršiti knjigu pokojnog kolege. "To je ujedno i hommage pisanoj riječi", rekao je Lago.

Autor koji potiče iz Madrida u svom je romanu obradio i vlastito iskustvo New Yorka u kojem živi već 18 godina. Pritom su mu, kako kaže, veliki izvor inspiracije i galerije čudesnih i čudnih likova koje susreće po barovima i lokalima.

Lago u New Yorku predaje španjolsku književnost na fakultetu, a osim toga je i renomirani prevoditelj američkih djela na španjolski.

Nagradu Nadal od 1944. godine dodjeljuje nakladnička kuća Destino. Ove je godine u konkurenciji bilo 290 rukopisa iz Španjolske, latinske Amerike, Europe i Sjedinjenih Država.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙