FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanski znanstvenik optužen za falsificiranje

TOKIO, 27. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Jednog japanskogznanstvenika optužilo je njegovo sveučilište za falsificiranje pokusana jednom ljudskom enzimu, čiji je rezultat, koji teoretski otvaranove mogućnosti za medicinska istraživanja, objavio prestižnibritanski časopis Nature.
TOKIO, 27. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Jednog japanskog znanstvenika optužilo je njegovo sveučilište za falsificiranje pokusa na jednom ljudskom enzimu, čiji je rezultat, koji teoretski otvara nove mogućnosti za medicinska istraživanja, objavio prestižni britanski časopis Nature.

Profesor Kazunari Taira sa kemijskog i biotehnološkog fakulteta Tokija je tvrdio da je uspio po prvi puta proizvesti humani enzim iz jedne bakterije E.coli.

Taj tip bakterije izaziva infekcije mokraćnog trakta i gastro-enteritis i istraživanja profesora Taidre su mogla otvoriti put novim liječenjima nekoliko vrsta bolesti.

Ta afera se zbila nakon velikog skandala kojeg su u Južnoj Koreji izazvale lažne "svjetske premijere" doktora Hwang Woo-suka u području terapeutskog kloniranja.

Jedan norveški liječnik, optužen da je lažirao istraživanja o karcinomu usta u članku u The Lancet, priznao je da je i on varao u člancima koje su objavili drugi prestižni međunarodni znanstveni časopisi, obznanio je njegov odvjetnik, prenijeli su mediji u ponedjeljak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙