FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konzumiranje voća i povrća uvelike smanjuju rizik od moždanog udara

LONDON , 26. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Dnevno konzumiranje višeod preporučenih pet obroka voća i povrća može znatno umanjiti rizik odmoždanog udara, izvijestili su u petak znanstvenici St George'smedical school koja djeluje pri Sveučilištu u Londonu.
LONDON , 26. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Dnevno konzumiranje više od preporučenih pet obroka voća i povrća može znatno umanjiti rizik od moždanog udara, izvijestili su u petak znanstvenici St George's medical school koja djeluje pri Sveučilištu u Londonu.

Zaključci analiza osam provedenih studija koje su se odnosile na konzumiranje voća i povrća i rizik od moždanog udara pokazali su da je rizik bio puno manji što se češće konzumiralo voće i povrće.

Otprije je poznato da je konzumiranje voća i povrća zdravo te da smanjuje opasnost od moždanog udara no nije se znalo u kojoj mjeri, kazao je Graham MacGregor s londonskog sveučilišta.

U istraživanje je tijekom nekoliko godina bilo uključeno više od 257.500 ljudi iz Japana, europskih zemalja i SAD-a, rekao je MacGregor. Znanstvenici su ustvrdili da osobe koje su dnevno uzimale više od pet obroka voća i povrća imaju 26 posto manje izgleda da im se dogodi moždani udar u odnosu na one koji voće i povrće jedu manje od tri puta dnevno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙