FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Znanstvenici: želite li prestati pušiti, odlučite brzo

ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Želite li stvarno prestatipušiti, odluku o nepušenju donesite brzo i bez previše priprema iznatno ćete si povećati šanse, tvrde britanski znanstvenici.
ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Želite li stvarno prestati pušiti, odluku o nepušenju donesite brzo i bez previše priprema i znatno ćete si povećati šanse, tvrde britanski znanstvenici.

Njihovo istraživanje pokazuje da pušači koji u hipu odluče prestati pušiti, bez prethodnih planova o tome kako i kada to učiniti, imaju puno više šanse riješiti se svog poroka.

Profesor psihologije na Londonskom sveučilištu Robert West i njegov kolega Taj Sohal ispitali su 1.900 bivših i aktualnih pušača u Engleskoj o njihovih pokušajima prestanka pušenja. Utvrdili su da je polovica pokušaja prestanka pušenja bila spontana, bez prethodnih planova, a oni koji su izabrali taj put za napuštanje svoje nezdrave navike imali su 50 do 60 posto više uspjeha od pušača koji podrobnije razmatraju i važu svoju namjeru prije donošenja odluke.

Znanstvenici savjetuju pušačima i to da se u svojim nastojanjima za prestankom pušenja ne osvrću na prošle neuspješne pokušaje, jer oni nemaju utjecaja na ishod budućih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙