FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Privedena četvorica napadača na hrvatske diplomate

BEOGRAD,27. siječnja(Hina) - MUP Srbije identificirao je i priveočetiri osobe osumnjičene da su u srijedu navečer u beogradskom naseljuSenjak napale dvojicu hrvatskih diplomata, priopćio je u petak MUPSrbije.
BEOGRAD,27. siječnja(Hina) - MUP Srbije identificirao je i priveo četiri osobe osumnjičene da su u srijedu navečer u beogradskom naselju Senjak napale dvojicu hrvatskih diplomata, priopćio je u petak MUP Srbije.

Kako se navodi u priopćenju, riječ je o dvojici mladića koji su osiguravali zgradu ispred koje je bio parkiran automobil u kojem su sjedili zamjenik hrvatskog veleposlanika Branimir Lončar i prvi tajnik Veleposlanstva Boris Herceg, te dvojici njihovih prijatelja.

Privedeni su Aleksandar Bošković (24), Goran Piljagić (24), koji su osiguravali stambenu zgradu u Ulici Sanje Živanović 34c, te dvojica njihovih prijatelja Slobodan Dragutinović (25) i Zoran Guberinić (20), svi iz Beograda.

U priopćenju MUP-a navodi se da će, "uz konzultaciju s tužiteljem, protiv navedenih aktera ovog nemilog događaja biti poduzete odgovarajuće mjere predviđene zakonom".

Napad na hrvatske diplomate, dok su sjedili u automobilu "golf" s hrvatskim diplomatskim tablicama, ispred zgrade u Ulici Sanje Živanović, dogodio se u srijedu oko 23 sata. Njima je prišao jedan muškarac i uputio nekoliko pogrdnih riječi, a nakon što je Lončar telefonom pozvao policiju, iz obližnjeg automobila "audi 6" talijanskih registracijskih oznaka, izašle su tri muškarca. Jedan od njih, nakon što nije uspio otvoriti vrata automobila, nogom je razbio prozor na strani vozača, te Hercega više puta udario šakom po licu.

Napadači su pobjegli, nakon što su vidjeli da dolazi policijska patrola.

Napad na hrvatske diplomate u četvrtak je osudio ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova uputilo je prosvjednu notu SCG-u zbog ovog napada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙