FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Do 1. ožujka produžen rok za dostavu dokumentacije zaštićenim najmoprimcima

ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva obavijestilo je sve vlasnikestanova, u kojima stanuju zaštićeni najmoprimci, kao i zaštićenenajmoprimce da se rok za dostavu dokumentacije o stanovima (Ugovora onajmu, presuda i drugih podataka) produžuje do 1. ožujka 2006. godine.
ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva obavijestilo je sve vlasnike stanova, u kojima stanuju zaštićeni najmoprimci, kao i zaštićene najmoprimce da se rok za dostavu dokumentacije o stanovima (Ugovora o najmu, presuda i drugih podataka) produžuje do 1. ožujka 2006. godine.

Ministarstvo ponovno poziva sve vlasnike i zaštićene najmoprimce, koji nisu dostavili tražene podatke, da ih do 1. ožujka 2006. dostave Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva poštom ili osobno na adresu Zagreb, Republike Austrije 14.

Rok je produžen jer je do danas na javni poziv u Ministarstvo pristiglo samo 600 prijava, priopćeno je danas iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Ministarstvo podsjeća da je 16. prosinca 2005. objavilo javni poziv vlasnicima stanova, u kojima stanuju zaštićeni najmoprimci, i zaštićenim najmoprimcima da do 1. veljače 2006. na adresu Ministarstva dostave fotokopije ugovora o najmu i/ili drugih dokumenata kojima dokazuju svoj statuse vlasnika i najmoprimca, odnosno Ugovor o najmu, presudu i druge dokumente.

Ministarstvu su ti podatci neophodni za izradu nacrta prijedloga zakona kojim će se urediti prava zaštićenih najmoprimaca i vlasnika stanova.

Na takvo prikupljanje potrebnih podataka Ministarstvo se odlučilo jer se u dosadašnjim kontaktima s udrugama stanara i vlasnika stanova nije mogao utvrditi ni približan broj stanova u privatnom vlasništvu ni zaštićenih najmoprimaca.

Udruge stanara spominju od sedam do 50 tisuća zaštićenih najmoprimaca - bivših nositelja stanarskog prava, a Udruga vlasnika stanova govori o tri tisuće stanova u kojima se nalaze zaštićeni najmoprimci.

Te je podatke Ministarstvo tražilo i od gradova, ali ih oni kao ni Državni ured za statistiku nemaju, odnosno ne vode.

Ministarstvo u priopćenju navodi i da je paralelno radilo na iznalaženju rješenja za problem nadstojničkih stanova te da su izradili prijedlog zakona o prodaji tzv. nadstojničkih stanova i stanova nastalih prenamjenom zajedničkih dijelova zgrada koji je Vlada prihvatila i trenutno se nalazi na raspravi u Hrvatskom saboru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙