FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: 76 stanova ratnim stradalnicima

VUKOVAR,28. prosinca 2005.(Hina) - Službenici vukovarskog Regionalnogureda za prognanike, povratnike i izbjeglice uručili su danas naprigodnoj svečanosti ključeve stanarima 76 obnovljenih stanova uulicama Blage Zadre, Vile Velebita i Domovinskog rata u vukovarskojčetvrti Borovo naselje.
VUKOVAR,28. prosinca 2005.(Hina) - Službenici vukovarskog Regionalnog ureda za prognanike, povratnike i izbjeglice uručili su danas na prigodnoj svečanosti ključeve stanarima 76 obnovljenih stanova u ulicama Blage Zadre, Vile Velebita i Domovinskog rata u vukovarskoj četvrti Borovo naselje.

U obnovu tih stanova, stradalih u srpskoj agresiji, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka uložilo je 19,1 milijuna kuna, rekao je novinarima pročelnik vukovarskog Regionalnog ureda za prognanike, povratnike i izbjeglice Ante Drmić.

Među stanarima obnovljenih stanova 46 je prijeratnih te 30 novih korisnika, među kojima se nalazi i pet korisnika koji su stanove dobili na temelju odluke gradskih vlasti o dodijeli stanova osobama s deficitarnim zanimanjima u Vukovaru.

Po riječima Ante Drmića, u obnovljenim stanovima iako postoje plinske instalacije, još nije moguće grijanje, jer zgrade nisu priključene na glavni dovod plina što se očekuje u idućem razdoblju.

"Za 30 ovih stanova kontaktirali smo čak 130 obitelji nudeći im smještaj, ali zbog neriješenog grijanja na plin, ponudu je odbilo čak 100 obitelji koje se inače nalaze na popisu onih koji u Vukovaru traže stambeno zbrinjavanje", kazao je Drmić.

Po njegovu mišljenju, upravo je ta činjenica pokazatelj da će u Vukovaru biti više nego dovoljno stanova za sve one koji još uvijek čekaju na stambeno zbrinjavanje u tom gradu.

Drmić je također najavio da će idućih dana, predajom ključeva stanarima, biti označen i završetak obnove daljnjih 76 vukovarskih stanova, stradalih u Domovinskom ratu.

Do sada je u Vukovaru obnovljeno više od 3300 stanova, a za obnoviti je još preostalo njih oko 1400.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙