FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesiću ukinut status zaštićenog svjedoka

ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Prizivno vijeće Međunarodnog sudaza ratne zločine počinjene na tlu bivše Jugoslavije donijelo je odlukukojom se ukida status zaštićenog svjedoka aktualnom PredsjednikuRepublike Hrvatske Stjepanu Mesiću u slučaju "Tužitelj protiv TihomiraBlaškića", priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske.
ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Prizivno vijeće Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na tlu bivše Jugoslavije donijelo je odluku kojom se ukida status zaštićenog svjedoka aktualnom Predsjedniku Republike Hrvatske Stjepanu Mesiću u slučaju "Tužitelj protiv Tihomira Blaškića", priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

"Odluka je donesena temeljem zahtjeva podnijetog 26. rujna 2005, a Tihomir Blaškić je obavijestio Haški sud kako se ne protivi donijetoj odluci", navodi se u priopćenju.

Stjepan Mesić dobio je status zaštićenog svjedoka odlukom Suda koji je smatrao da bi objavljivanje njegovog imena kao svjedoka, kao i sadržaja njegovog svjedočenja rezultiralo osobnim rizicima za njega i njegovu obitelj.

Zaštitne mjere u vezi sa svjedočenjem Stjepana Mesića primjenjivale su se temeljem odredbe Suda od 16. ožujka 1998.

Donoseći odluku o ukidanju statusa zaštićenog svjedoka Prizivno vijeće poziva se na činjenicu da "svjedok Mesić nema nikakvih primjedbi na to ukidanje te da on u stvari želi da Prizivno vijeće ukine njegov status zaštićenog svjedoka", stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙