FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GM: Nastavak poslovanja s gubitcima

WASHINGTON, 27. siječnja 2006. (Hina/dpa) - General Motors (GM)izvijestio je o 4,78 milijardi dolara teškom gubitku zabilježenom uzadnjem tromjesečju 2005., što je četvrto uzastopno tromjesečjeposlovanja s gubitkom u tom najvećem svjetskom proizvođaču automobila.
WASHINGTON, 27. siječnja 2006. (Hina/dpa) - General Motors (GM) izvijestio je o 4,78 milijardi dolara teškom gubitku zabilježenom u zadnjem tromjesečju 2005., što je četvrto uzastopno tromjesečje poslovanja s gubitkom u tom najvećem svjetskom proizvođaču automobila.

Gubitak tržišnog udjela pogađa GM koji nastoji ostvariti uštede agresivnim rezanjem troškova putem otkaza, izmjena u svojim paketima zaposleničkih naknada i zatvaranja tvornica.

U 2005. GM je poslovao s gubitkom od ukupno 8,6 milijardi dolara, što je prva poslovna godina zaključena s minusom za tog diva automobilske industrije od 1992. Taj podatak srušio je vrijednost njegovih dionica za četiri posto prije otvaranja američke burze.

Gubitak u zadnjem lanjskom tromjesečju, uključujući i troškove jednokratnih izdvajanja kao što je zatvaranje postrojenja, bio je veći od očekivanja.

Najnovije izvješće o rezultatima poslovanja moglo bi nagovijestiti nove nevolje za posrnulu kompaniju, koja je zabilježila snažan pad cijena dionica od 52 posto u prošloj godini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙