FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski "Prevent" seli proizvodnju u Hrvatsku i BiH

LJUBLJANA, 19. siječnja 2005. (Hina) - Slovenska tvrtka "Prevent"otpustit će u iduće dvije godine više od tisuću zaposlenih zbogprevisoke cijene radne snage u Sloveniji, a izradu presvlaka zaautomobile, što joj je osnovna djelatnost, pojačavat će u drugimzemljama gdje njene tvrtke zapošljavaju osam tisuća ljudi, međuostalim i u Hrvatsku.
LJUBLJANA, 19. siječnja 2005. (Hina) - Slovenska tvrtka "Prevent" otpustit će u iduće dvije godine više od tisuću zaposlenih zbog previsoke cijene radne snage u Sloveniji, a izradu presvlaka za automobile, što joj je osnovna djelatnost, pojačavat će u drugim zemljama gdje njene tvrtke zapošljavaju osam tisuća ljudi, među ostalim i u Hrvatsku.

Rekao je u to razgovoru za ljubljansko "Delo" od četvrtka direktor "Preventa" Jože Kozmus.

Napomenuo je da je njihova tvrtka u Španjolskoj također zbog visoke cijene radne snage počela seliti proizvodnju u Maroko, te da će "Prevent" povećati proizvodnju i u pogonima koje ima u Hrvatskoj i BiH te istočnoeuropskim državama s niskom cijenom radne snage.

Teškoćama "Preventa", koji se od 1993. počeo razvijati u jednog od najvećih proizvođača presvlaka za ugradnju u automobile, doprinijela je i kriza automobilske industrije, te širenje djelatnosti na građevinarstvo, kazao je Kozmus.

Najavio je plan smanjivanja zaduženosti na polovicu, kako bi zadržali sadašnji tržišni udio u Europi.

Uz presvlake za automobilska sjedišta "Prevent" proizvodi zaštitna odijela i rukavice, a želi disperzirati djelatnost na preradu drva.

Kozmus je rekao da su na veliko smanjenje broja zaposlenih prisiljeni u prvom redu zbog velikih pritisaka na cijene iako se većina proizvodnje u Sloveniji nalazi u manje razvijenom dijelu države uz granicu s Austrijom.

(Hina) xfl yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙