FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: kreditna potpora za 2.377 poduzetničkih projekata

VINKOVCI, 27. siječnja 2006. (Hina) - Na području Vukovarsko-srijemskežupanije, u razdoblju od 1998. do 2006. godine, u svrhu poticanjarazvoja malog i srednjeg poduzetništva te obiteljskih poljoprivrednihgospodarstava kroz različite projekte kreditiranja odobreno je 2.377poduzetničkih projekata u ukupnom iznosu 530,7 milijuna kuna, objavioje Upravni odjel za gospodarstvo,obnovu i razvoj Vukovarsko-srijemskežupanije.
VINKOVCI, 27. siječnja 2006. (Hina) - Na području Vukovarsko-srijemske županije, u razdoblju od 1998. do 2006. godine, u svrhu poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva te obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava kroz različite projekte kreditiranja odobreno je 2.377 poduzetničkih projekata u ukupnom iznosu 530,7 milijuna kuna, objavio je Upravni odjel za gospodarstvo,obnovu i razvoj Vukovarsko-srijemske županije.

U Informaciji o aktivnostima i realizaciji Programa poticanja malog gospodarstva u Vukovarsko-srijemskoj županiji koju je sačinio županijski Upravni odjel za gospodarstvo, obnovu i razvoj, navodi se kako je kroz županijske kreditne linije za poticanje malog i srednjeg poduzetništva u spomenutom razdoblju realizirano 490 poduzetničkih projekata u ukupnom iznosu 239,2 milijuna kuna uz pomoć kojih je zaposleno 1.574 nova radnika.

Za djelatnost poljoprivrede kroz županijske kreditne linije plasirano je 82 milijuna kuna za 867 korisnika, poduzetnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Putem HBOR-a za kreditiranje malog i srednjeg poduzetništva u područjima posebne državne skrbi plasirano je 140,1 milijun kuna za 729 poduzetnika dok je preko poslovnih banaka plasirano još 69,4 milijuna kuna za 291 poduzetnika.

U strukturi realizacije kreditnih zahtjeva za mnalo i srednje poduzetništvo prednjače zahtjevi iz proizvodnih djelatnosti (36,3 posto) a potom iz djelatnosti trgovine (24,3 posto), uskuga (19,6 posto), ugostiteljstva (8,8 posto) te ostalih djelatnosti (11 posto).

Napominje se kako je u prvih kreditinim linijama, pokrenutim za razvoj podruzetništva u Vukovarsko-srijemskoj županiji još 1998. godine, najveće sudjelovanje u broju kreditinih zahtjeva s 36 posto imala djelatnost trgovine dok je u zadnjoj kreditnoj liniji - Lokalni projekti razvoja "Poduzetnik" - udio trgovine pao ispod 12 posto.

Od ukupnog broja 490 realiziranih poduzetničkih kredita za malo i srednje poduzetništvo, njih 198 odnosno 40,4 posto relizirano je na području grada Vinkovaca.

Na području grada Vukovara realizirano je 46 kredita odnosno svega 9,4 posto dok među općinama prednjače općine Nijemci, Ivankovo, Cerna i Nuštar.

(Hina) xzdraz ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙