FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačko gospodarstvo u 2005. poraslo 0,9 posto

FRANKFURT, 12. siječnja 2006. (Hina/AP) - Njemačko gospodarstvo u 2005.poraslo je po stopi od 0,9 posto, pokazali su podaci njemačke vladeobjavljeni u četvrtak, očitujući time sporiju ekspanziju nego godinuranije, ali u skladu s očekivanjima ekonomista.
FRANKFURT, 12. siječnja 2006. (Hina/AP) - Njemačko gospodarstvo u 2005. poraslo je po stopi od 0,9 posto, pokazali su podaci njemačke vlade objavljeni u četvrtak, očitujući time sporiju ekspanziju nego godinu ranije, ali u skladu s očekivanjima ekonomista.

Analitičari su predviđali gospodarski rast u prošloj godini između 0,8 i 0,9 posto u najvećem europskom gospodarstvu. U 2004. ono je ostvarilo rast aktivnosti za 2,6 posto.

Porast gospodarskih aktivnosti bio je predvođen izvozom, koji je prošle godine uvećan 6,2 posto. Uvoz je ojačao pet posto, a ulaganja u investicijsku opremu i strojeve za 1,4 posto.

Građevinska industrija ponovno je zabilježila pad aktivnosti, i to za 3,6 posto, nakon u 2004. zabilježenog pada od 2,3 posto.

Ekonomisti i njemačka vlada očekuju ove godine brži gospodarski rast budući da ispitivanja pokazuju rast povjerenja poduzetnika i potrošača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙