FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS: Stvaranje holdinga u Zagrebu "rigidna SOUR-izacija"

ZAGREB, 13. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska narodna stranka -liberalni demokrati (HNS) danas je ocijenila da je udruživanjegradskih tvrtki u zagrebački holding zapravo "rigidna SOUR-izacijapoznata iz doba socijalističke Jugoslavije", a procjena uštede od 300milijuna kuna koja bi time trebala nastati "inskonstruirana i čistafloskula".
ZAGREB, 13. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS) danas je ocijenila da je udruživanje gradskih tvrtki u zagrebački holding zapravo "rigidna SOUR-izacija poznata iz doba socijalističke Jugoslavije", a procjena uštede od 300 milijuna kuna koja bi time trebala nastati "inskonstruirana i čista floskula".

HNS u priopćenju navodi da je "ta SOUR-izacija dugoročno štetna ne samo za gospodarstvo Grada Zagreba nego i za razvoj cijele Hrvatske, na koju već danas pogubno utječe Bandićev rigidan način upravljanja Zagrebom".

"Milan Bandić po tko zna koji put pokazuje potpuno nerazumijevanje svrhe i uloge izabrane vlasti u suvremenom demokratskom društvu, a mi svi zajedno izgleda zbog tako dugog življenja u komunizmu nismo u stanju promtno reagirati na te pojave povratka tvrdog komunističkog načina upravljanja i u većini slučajeva ih očito smatramo prirodnima", stoji u HNS-ovu priopćenju.

U HNS-u smatraju da Grad ne smije biti poduzetnik i da treba pokrenuti transparentnu privatizaciju svih svojih poduzeća i dodaju da na potpuno ravnopravan način treba dodjeljivati koncesije, ugovarati projekte javno-privatnog partnerstva i poticati građane na poslovnost.

HNS napominje da Grad Zagreb s proračunom od približno milijardu eura zaista može osnovati tvrtku koju želi i koja će sigurno biti bez konkurencije (i stalno u gubitku), ali i potsjeća da gradovi, općine, županije i države nisu ti koji zapošljavaju i vode gospodarstvo, već im je svrha da, uz ostalo, omoguće i potaknu građane da pod jednakim uvjetima budu što uspješniji poduzetnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙