FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast cijena europskih dionica drugi dan zaredom

LONDON,FRANKFURT, 26. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Cijene europskihdionica u četvrtak su porasle drugi dan zaredom, ovaj put potpomognutezadovoljavajućim rezultatima poslovanja kompanija kao što su Siemens iosiguravatelj AXA, no ulagače je razočarala Nokia.
LONDON,FRANKFURT, 26. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Cijene europskih dionica u četvrtak su porasle drugi dan zaredom, ovaj put potpomognute zadovoljavajućim rezultatima poslovanja kompanija kao što su Siemens i osiguravatelj AXA, no ulagače je razočarala Nokia.

Londonski Ftse indeks do podneva je ojačao 0,3 posto, dosegnuvši 5.722 boda. Na puno većem dobitku bio je frankfurtski DAX indeks, poskočivši za čak 1,6 posto, na 5.515 bodova.

Na strani dobitnika bio je Siemens, čije su dionice skočile gotovo šest posto, nakon što je izvijestio o skoku novih narudžbi za oko trećinu zahvaljujući snažnoj azijskoj potražnji.

Osiguravatelj AXA zabilježio je rast cijena dionica od 2,5 posto nakon što je francuski osiguravatelj izvijestio o prihodima u 2005. koji su nadmašili procjene tržišta.

No dobitke su ograničili gubitci u energetskom sektoru, unatoč tome što su cijene sirove nafte nešto iznad 66,2 dolara. Pritom su na vrijednosti izgubile dionice British Petroleuma za 0,5 posto a Totalove su bile također na manjem gubitku.

Od pojedinačnih gubitnika izdvajala se Nokia, čije su dionice potonule 2,5 posto nakon što je objavio da njegova profitabilnost trpi zbog veće prodaje jeftinih telefona, iako je zarada najvećeg svjetskog proizvođača mobitela ispunila očekivanja analitičara.

Indeks Tokijske burze Nikkei skočio je 1,5 posto, dosegnuvši 15.891 bod, najvišu razinu na zatvaranju od sredine siječnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙