FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana razgovarao s Petersenom i pregovaračkim timom Kosova

PRIŠTINA,26, siječnja 2006.(Hina) - Visoki predstavnik EU za vanjskupolitiku i sigurnost Javier Solana, koji je u srijedu navečer doputovao u Prištinu kako bi sudjelovao na pogrebu Ibrahima Rugove,sastao se kasno sinoć, nakon što je odao počast preminulome kosovskompredsjedniku, s civilnim upraviteljem UN-a Sorenom Jessenom-Petersenomi koordinatorom radne skupine kosovskog izaslanstva za razgovore ostatusu Kosova Blerimom Shaljom.
PRIŠTINA,26, siječnja 2006.(Hina) - Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana, koji je u srijedu navečer doputovao u Prištinu kako bi sudjelovao na pogrebu Ibrahima Rugove, sastao se kasno sinoć, nakon što je odao počast preminulome kosovskom predsjedniku, s civilnim upraviteljem UN-a Sorenom Jessenom-Petersenom i koordinatorom radne skupine kosovskog izaslanstva za razgovore o statusu Kosova Blerimom Shaljom.

Solana je u razgovoru s Petersenom pobliže upoznat sa stanjem na Kosovu i nastojanjima da se poslije smrti predsjednika Rugove osigura stabilnost u situaciji kada domaće političke strukture pripremaju izbor novog šefa prijelazne vlasti na Kosovu.

Visoki predstavnik sastao se u četvrtak ujutro s pregovaračkom ekipom Kosova za razgovore o statusu, koju je prošle godine formirao preminuli kosovski predsjednik i prenio im poruku kako se pregovori trebaju što prije nastaviti. Pojedinosti s toga susreta za sada nisu objavljene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙