FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Javier Solana: vojna akcija protiv Irana "ne dolazi u obzir"

BERLIN, 14. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Visoki predstavnik EU zavanjsku politiku i sigurnost Javier Solana kategorički je odbaciomogućnost vojnog rješenja iranskog sukoba oko nuklearne energije, urazgovoru za njemački list od nedjelje.
BERLIN, 14. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana kategorički je odbacio mogućnost vojnog rješenja iranskog sukoba oko nuklearne energije, u razgovoru za njemački list od nedjelje.

"Vojna akcija protiv Irana ne dolazi u obzir", kazao je on nedjeljnom dnevniku Bild am Sonntag.

Odluka Europljana da se obrate Vijeću sigurnosti UN-a ne predstavlja "prekid pregovora" s Iranom, istaknuo je Solana, pozivajući Teheran da uvjeri međunarodnu zajednicu u mirovnu prirodu njegova nuklearnog programa nakon što je u utorak nastavljena aktivnost području obogaćivanja urana.

"Zasad se trudimo doći do diplomatskog rješenja", kazao je Solana, upozoravajući kako se "ne bismo trebali baviti špekulacijama o mogućim sankcijama koje trenutno ne spadaju u raspravu".

Europljani i Amerikanci trebali bi u ponedjeljak u Londonu raspravljati s Rusima i Kinezima o hitnom sazivanju izvršnog odbora Međunarodne agencije za atomsku energiju i uvjetima sazivanja Vijeća sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙