FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Danas posljednji ispraćaj predsjednika Kosova Ibrahima Rugove

PRIŠTINA,26.siječnja.2006(Hina) - Građani Kosova odaju danas posljednjupočast predsjedniku Kosova Ibrahimu Rugovi koji će u 15 sati bitipokopan u Spomen kosturnici u naselju Velanija u Prištini uz državnepočasti.
PRIŠTINA,26.siječnja.2006(Hina) - Građani Kosova odaju danas posljednju počast predsjedniku Kosova Ibrahimu Rugovi koji će u 15 sati biti pokopan u Spomen kosturnici u naselju Velanija u Prištini uz državne počasti.

Posljednjem ispraćaju bit će nazočno oko 40 izaslanstava svijeta, a Hrvatsku će predstavljati predsjednik Stjepan Mesić.

Od 8 do 9 sati posljednju počast predsjedniku Rugovi odaju pripadnici Kosovskog zaštitnog korpusa, dok će kovčeg s tijelom predsjednika Rugove od 9 sati biti izložen u Sportskoj dvorani "l. listopad" uz počasnu stražu pripadnika Kosovskog zaštitnog korpusa.

U 13 sati, u sportskoj dvorani "1. listopad", održat će se komemoracija na kojoj će govoriti civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen- Petersen, predsjednik Skupštine Kosova Nexhat Daci, premijer Kosova Bajram Kosumi, dopredsjednik Demokratskoga saveza Kosova Kol Berisha, visoki predstavnik Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana te izaslanik predsjednika SAD George W Busha, Alphonso Jackson.

U 15 sati će predsjednik Kosova Ibrahim Rugova uz paljbu počasne garde Kosovskog zaštitnog korpusa biti pokopan na Spomen kosturnici, u prištinskom naselju Velanija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙