FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana odbacuje vojnu akciju radi iranskog nuklearnog programa

HAMBURG, 14. siječnja 2006. (Hina/DPA) - Visoki predstavnik EU-a zavanjsku politiku i zajedničku sigurnost Javier Solana kategorički jeodbacio mogućnost bilo kakve vojne akcije u vezi spora oko iranskihnuklearnih istraživanja.
HAMBURG, 14. siječnja 2006. (Hina/DPA) - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i zajedničku sigurnost Javier Solana kategorički je odbacio mogućnost bilo kakve vojne akcije u vezi spora oko iranskih nuklearnih istraživanja.

U razgovoru koji njemački list Bild objavljuje u nedjelju, Solana je rekao da se "vojna intervencija protiv Irana čak ni ne postavlja kao pitanje".

Solana je rekao da odluka europskih država da se to pitanje iznese pred Vijeće sigurnosti UN-a "ni na koji način" ne znači okončanje pregovora.

"Naprotiv, mi smo i dalje za diplomatsko rješenje. Sada je na iranskoj vladi da pokaže svoju suradnju", rekao je Solana u razgovoru.

Solana nije želio reći kakve su sankcije moguće spram Irana. "U ovom trenutku mi se bavimo diplomatskim rješenjem. Stoga se ne bi trebali upuštati u nagađanja o mogućim sankcijama koje se u ovom trenutku niti ne razmatraju", rekao je Solana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙