FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 26. siječnja 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta
ZAGREB, 26. siječnja 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta

PRIŠTINA - Građani Kosova odaju danas posljednju počast predsjedniku Kosova Ibrahimu Rugovi koji će u 15 sati biti pokopan u Spomen kosturnici u naselju Velanija u Prištini uz državne počasti. Posljednjem ispraćaju bit će nazočno oko 40 izaslanstava svijeta, a Hrvatsku će predstavljati predsjednik Stjepan Mesić. Od 8 do 9 sati posljednju počast predsjedniku Rugovi odaju pripadnici Kosovskog zaštitnog korpusa, dok će kovčeg s tijelom predsjednika Rugove od 9 sati biti izložen u Sportskoj dvorani "l. listopad" uz počasnu stražu pripadnika Kosovskog zaštitnog korpusa.

RAMALAH - Hamas je pobijedio na palestinskim parlamentarnim izborima, izjavio je u četvrtak jedan visoki dužnosnik Fataha koji je htio ostati anoniman. "Čini se da će Hamas sastavljati novu vladu", kazao je palestinski dužnosnik tražeći da ostane neimenovan nakon što su Hamasovi čelnici počeli tvrditi da su osvojili većinu na izborima koji su održani u srijedu. Za sada nema potvrde palestinskog izbornog povjerenstva koje je najavio službene rezultate tijekom dana. Izlazne ankete pokazivale su tijesnu pobjedu Fataha i jaku drugu poziciju za Hamas.

GAZA - Hamas tvrdi da je osvojio većinu glasova na izborima za palestinski parlament pa tako i priliku da sastavi novu palestinsku vladu. "Hamas je osvojio biše od 70 mjesta na pojasu Gaze i na Zapadnoj obali što znači više od 50 posto glasova", kazao je Ismail Haniyeh koji je predvodio Hamasovu listu na izborima održanima u srijedu. "Prema podacima kojima raspolažemo, Hamas je osvojio više od 50 posto mjesta u palestinskom parlamentu", dodao je Adnan Afrur, dužnosnik Hamasa na Zapadnoj obali. Izborno povjerenstvo trenutačno nema komentara i očekuje se da će objaviti prve preliminarne rezultate četvrtak navečer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙