FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 8. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta
ZAGREB, 8. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta

DUŠANBE - Trinaestroro djece smrtno je stradalo u noći između subote i nedjelje u požaru u jednom domu za mentalno oboljelu djecu u Dušanbeu, objavila je policija. "Trinaestoro djece je poginulo, a četvoro ili petoro ih se smatra nestalima", rekao je glasnogovornik tadžikistanske policije. Dvoje djece je hospitalizirano, dok su ostali premješteni u drugu instituciju u glavnom gradu Tadžikistana. Požar je izbio nedugo nakon ponoći u toj drvenoj zgradi iz 1934. godine u kojoj je spavalo stotinjak djece.

JERUZALEM - Privremeni izraelski premijer Ehud Olmert trebao bi u nedjelju prvi puta predsjedati tjednim sastankom vlade u odsutnosti Ariela Sharona koji je u dubokoj komi, prema priopćenju vlade u Jeruzalemu. Sastanak bi se trebao održati u 10 sati po srednjoeuropskom vremenu, prema priopćenju. Olmert bi trebao saslušati sigurnosna i vojna izvješća i zatim razmotriti pitanja financija za koje je zadužen, rekli su vladini dužnosnici na koje se poziva Jerusalem Post.

PEKING - Novoizabrani bolivijski predsjednik Evo Morales stigao je u nedjelju u Kinu, kako bi razgovarao o mogućnostima iskorištavanja velikih rezervi plina koje posjeduje Bolivija i zatražio pomoć za svoju siromašnu zemlju. Morales bi se u Kini trebao sastati s državnim tajnikom Tang Jiaxuanom i dužnosnicima Komunističke stranke. U ponedjeljak će se sastati s ministrom trgovine Bo Xilaijem i predsjednikom Hu Jintaoom. Morales, koji će dužnost službeno preuzeti 22. siječnja, već je posjetio Venezuelu, Kubu i Francusku, a predviđeno je da otputuje još i u Južnoafričku Republiku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙