FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 22. siječnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 22. siječnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LONDON - Kit zalutao u Temzu uginuo je u subotu unatoč naporima spasitelja koji su ga pokušavali prebaciti do otvorenog mora, javilo je britansko Kraljevsko društvo za sprječavanje okrutnosti prema životinjama. Kit je patio od izbivanja iz vode i grčeva koji su nastupili kad su ga u pokušaju spasavanja digli iz rijeke. Stručnjaci drže da su smrt prouzročili stres i ozljede. Kit je krvario iz barem jedne rane, a spasioci su rekli da je bio pod jakim stresom. Izgleda da su masa ljudi koji su pratili događaje s obale i helikopteri iz kojih se snimalo spašavanje bitno uznemirili golemog sisavca.

TIWANAKU - Novi predsjednik Bolivije Evo Morales u subotu je tradicionalnim ritualom ustoličen kao "vrhovni vladar Indijanaca Anda" u Tiwanaku, na mjestu drevnih razvalina iz doba prije Inka. Četiri svećenika sunca prenijeli su na toj svečanosti budućem državnom poglavaru, pripadniku većinskog bolivijanskog naroda Aimara, "pozitivnu energiju i duhovne moći" koje će mu pomoći u izvršavanju petogodišnjeg predsjedničkog mandata. Ta tradicionalna svečanost, na kojoj do sada nije sudjelovao niti jedan od 65 predsjednika Bolivije, počela je u subotu u nazočnosti više od 20.000 stanovnika Alitplana u hramu starog grada Tiwanacua, udaljenog oko 70 km od La Paza, na 3.860 metara nadmorske visine.

SYDNEY - Zatvorenik koji je smršavio 15 kilograma kako bi pobjegao iz zatvora ponovno je uhićen i smješten iza rešetaka, priopćila je u nedjelju australska policija. Robert Cole (36), koji je služio zatvorsku kaznu zbog krađe i napada, bio je smješten u bolnici zatvora Long Bay kada je pobjegao u utorak navečer ili u srijedu rano ujutro. Nakon što se izmigoljio kroz rupu izdubljenu uz prozor bolnice, Cole se spustio požarnim stubama i preskočivši zid domogao se slobode.

PHOENIX - Švicarski poslovni čovjek dobio je ključeve automobila Jamesa Bonda - srebrnog Aston Martina DB5 - nakon što je za srebrni dvosjed najpoznatijeg filmskog špijuna ponudio 1,9 milijuna dolara na godišnjoj aukciji klasičnih automobila u Arizoni. 45-godišnjak, koji je želio ostati anoniman, dao je svoju ponudu putem telefona prijatelju i prodavaču automobila Beatu Roosu kako bi dobio auto kojega je vozio agent 007 u filmskim klasicima "Goldfinger" i "Thunderball". Dobitnik, koji je prvi puta sudjelovao na aukciji, auto će priključiti kolekciji od desetak vozila u kojoj već ima nekoliko Aston Martina i Porschea.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙