FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 2. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta
ZAGREB, 2. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta

GAZA - Izraelski helikopteri Apache ispalili su u ponedjeljak u zoru raketu na zgradu kulturnog centra kojom se služi gerilska skupina Odbori narodnoga otpora, na jugu pojasa Gaze u mjestu Khan Younisu. Prema riječima očevidaca, nekoliko helikoptera nadlijetalo je područje, a jedan je ispalio raketu na kulturni centar i napravilo znatnu štetu, ali zasad nema vijesti o stradalima. Glasnogovornik izraelske vojske kaže da se zgradom služe palestinski gerilci za izradu raketa kojima gađaju Izrael. Izrael je prije dva dana pojačao zračne udare na gerilske skupine na jugu pojasa Gaze jer su gerilci objavili da je istekao dogovor o prekidu vatre. I gerilci su pojačali napade oružjem kućne izrade na izraelske gradove na jugu pojasa Gaze. Nema podataka o žrtvama ni na jednoj strani.

JERUZALEM - Izraelski obavještajci vjeruju da su nakon povlačenja izraelske vojske iz pojasa Gaze Palestinci uspjeli onamo prokrijumčariti nekoliko protuzrakoplovnih projektila i 305 protutenkovskih raketa, rekao je u ponedjeljak jedan dužnosnik. Oružje je ušlo u pojas Gaze u kaotičnom razdoblju nakon izraelskoga povlačenja u rujnu, kada je granica s Egiptom bila otvorena, rekao je za izraelski radio Gideon Ezra iz obavještajne službe. Izrael se mora pobrinuti da palestinski gerilci ne prenesu oružje na Zapadnu obalu gdje bi bili bliže izraelskim gradovima, rekao je Ezra i dodao da treba bolje nadzirati Palestince koji prelaze iz Gaze na Zapadnu obalu". Izraelska obavještajna služba Shin Bet vjeruje da su Palestinci u Gazu unijeli tisuće pušaka i nekoliko tona eksploziva.

SYDNEY - Jedna je osoba poginula, a četiri se smatraju nestalima nakon što je mali zrakoplov jednomotorac Cessna u ponedjeljak udario u branu u jugozapadnom dijelu australske države Queenslanda. Nesreću zrakoplova nedaleko od grada Ipswicha, 40 kilometara jugozapadno od Brisbanea, preživjele su dvije osobe koje su helikopterima prevezene u bolnicu, objavila je australska radio postaja ABC. Na mjestu nesreće su ekipe za spašavanje, rekao je Peter Theodore iz Vatrogasne i spasilačke službe Queenslanda. "Čini se da je riječ o zrakoplovu sa sedam sjedala koji je poletio zbog skoka padobranom. Prema našim saznanjima, nije postigao veliku visinu i zabio se u branu", rekao je Theodore za radio ABC.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙