FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 6. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta
ZAGREB, 6. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta

DOGUBEYAZIT - I treće dijete iz iste obitelji, djevojčica Hulya Kocyigit umrla je u petak ujutro od posljedica ptičje gripe u bolnici u gradu Van na istoku Turske, objavili su liječnici. Hulya (11), koja se posljednjih nekoliko dana borila za život u bolnici, sestra je Mehmeta Alija (14) koji je umro prošlog vikenda i Fatme (15) koja je od posljedica ptičje gripe preminula u četvrtak. Članovi obitelji Kocyigit zarazili su se virusom H5N1 u kontaktu s oboljelom peradi i prve su smrtne žrtve ptičje gripe izvan jugoistočne Azije. I četvrto dijete iz iste obitelji iz malog mjesta u istočnoj Anadoliji, blizu granice s Iranom liječi se u toj bolnici od simptoma sličnih onima ptičje gripe. U bolnici se nalazi još 23 ljudi sa sličnim simptomima.

JERUZALEM - Nije bilo značajnijih promjena zdravstvenog stanja izraelskog premijera Ariela Sharona tijekom noći sa četvrtka na petak, izjavio je jutros direktor jeruzalemske bolnice Hadassah Shlomo Mor-Yosef. "Noć je prošla bez promjena", rekao je on novinarima i dodao: "Svi parametri koje mjerimo...su stabilni". Sharon je u srijedu doživio snažan moždani udar sa krvarenjem u mozgu, nakon čega je podvrgnut višesatnoj operaciji. Od četvrtka se nalazi na respiratoru i u namjerno izazvanoj komi kako bi se spriječilo daljnje oštećenje mozga. On je dodao da bi tijekom dana trebali obaviti dodatne pretrage kako bi utvrdili je li krvarenje u mozgu prestalo, a ako to bude slučaj onda bi Sharona liječnici u subotu probudili iz kome.

ADEN - Pripadnici jemenskog plemena koji su u nedjelju oteli petero talijanskih turista oslobodili su svoje taoce u petak ujutro potpuno neozlijeđene, objavila je jemenska, a potvrdila talijanska vlada. "Pregovori su urodili plodom", izjavio je neimenovani dužnosnik jemenske vlade. Zasad nije poznato jesu li jemenski dužnosnici udovoljili zahtjevima otmičara, koji su tražili puštanje nekih članova svojih obitelji iz zatvora, ili su talijanski taoci oslobođeni pod nekim drugim uvjetima. Dvojica oslobođenih muškaraca i tri žene bit će uskoro prebačeni helikopterom u jemenski glavni grad Sanu i zatim poslani kući. Otmica petero Talijana u nedjelju četvrta je otmica "zapadnjaka" u manje u dva mjeseca u Jemenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙