FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown u oproštajnom posjetu Mostaru

MOSTAR, 23. siječnja 2006. (Hina) - Visoki predstavnik međunarodnezajednice Paddy Ashdown je u ponedjeljak, za oproštajnog posjetaMostaru, uoči predaje dužnosti Christianu Schwartz- Schillingu,zakazane za 31. siječnja ove godine, priznao da je za vrijemetroipolgodišnjeg mandata u BiH pravio pogreške.
MOSTAR, 23. siječnja 2006. (Hina) - Visoki predstavnik međunarodne zajednice Paddy Ashdown je u ponedjeljak, za oproštajnog posjeta Mostaru, uoči predaje dužnosti Christianu Schwartz- Schillingu, zakazane za 31. siječnja ove godine, priznao da je za vrijeme troipolgodišnjeg mandata u BiH pravio pogreške.

"Nemoguće je obnašati ovako veliki posao u zemlji kao što je BiH, a da ne napravite pogreške", rekao je Ashdown no nije objasnio na što misli.

Mediji u BiH i Ashdownovi kritičari u protekle tri i pol godine najčešće su mu zamjerali da je previše surađivao s trima vladajućim nacionalnim strankama: Hrvatskom demokratskom zajednicom, Strankom demokratske akcije i Srpskom demokratskom strankom, te da je sputavao razvoj snažnije oporbe u BiH.

Na novinarski upit je li iza sebe ostavio nered u Bosni i Hercegovini, Ashdown je odgovorio odrično te zamjerio novinarima da pokušavaju situaciju u BiH predstaviti gorom no što jest.

Ashdown je rekao da je BiH na vratima NATO-a i Europske unije te naglasio da su za njegova mandata u BiH postavljene glavne strukture za jednu modernu i decentraliziranu državu.

Rekao je također da je u BiH uspostavljeno jedinstveno pravosuđe, jedinstvene Oružane snage pod kontrolom države, jedinstvena Obavještajna služba, da je Mostar ujedinjen te da su postavljeni i temelji za uspostavu jedinstvene policijske službe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙