FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ BiH izglasao potporu Čoviću

MOSTAR, 5. siječnja 2006. (Hina) - Središnji odbor Hrvatske demokratskezajednice BiH okončan je kasno poslijepodne u četvrtak u Mostaruizglasavanjem potpore predsjedniku Draganu Čoviću i Predsjedništvustranke unatoč zahtjevima nedavno isključenih HDZ-ovaca a okupljenihoko Bože Ljubića da iniciraju održavanje novoga stranačkog Sabora iponište isključenje iz stranke.
MOSTAR, 5. siječnja 2006. (Hina) - Središnji odbor Hrvatske demokratske zajednice BiH okončan je kasno poslijepodne u četvrtak u Mostaru izglasavanjem potpore predsjedniku Draganu Čoviću i Predsjedništvu stranke unatoč zahtjevima nedavno isključenih HDZ-ovaca a okupljenih oko Bože Ljubića da iniciraju održavanje novoga stranačkog Sabora i ponište isključenje iz stranke.

Od 147 članova Središnjeg odbora HDZ-a BiH koliko je nazočilo sjednici potporu radu Predsjedništva BiH pod vodstvom Čovića iskazalo je 139 nazočnih, a samo ih je osam bilo suzdržano. U dnevni red Središnjeg odbora nije uvrštena točka o kritikama stranačkog čelništva koje potječu od isključenih članova Bože Ljubića, Martina Raguža i Josipa Merdže. Njihovo isključenje nedavno je kritizirao i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader.

Čović je u izjavi nakon Središnjeg odbora HDZ-a BiH pozvao na stranačko jedinstvo. Ocijenio je da su Josip Merdžo i Martin Raguž 'bez potrebe napravili problemčić' jer su željeli nazočiti Središnjem odboru unatoč činjenici nakon što više nisu članovi stranke.

Središnji odbor HDZ-a BiH zauzeo se da se u raspravi o ustavnim promjenama iniciraju razgovori o preustroju srednje razine vlasti, sadašnjih entiteta i županija.

Čović je ocijenio kako se ustavne promjene vezane za Predsjedništvo, državni Parlament i Vijeće ministara neće smatrati potpunim bez razgovora o administrativnom preustroju zemlje.

U okolici Amfiteatra u Mostaru gdje je danas održavan Središnji odbor HDZ-a BiH primijećeno je policijsko osiguranje državne policije SIPA-e i Hercegovačko-neretvanskog MUP-a jer je tijekom jutra upućena anonimna prijetnja predsjedniku Čoviću i Predsjedništvu HDZ-a. Pozivom u policiju s mobitela je zaprijećeno kako će Čoviću i Predsjedništvu HDZ-a 'skratiti glavu'. Nakon prijetnje angažirane su dodatne policijske snage.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙