FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novci SDS-a preusmjereni u proračun BiH

BANJA LUKA, 5. siječnja 2006. (Hina) - Novac uplaćivan na račun Srpskedemokratske stranke (SDS) u prošloj godini bit će preusmjeren Odjeluza ratne zločine Suda BiH i Izbornoj komisiji BiH, izvijestila je učetvrtak glasnogovornica ureda visokog predstavnika Ljiljana Radetić.
BANJA LUKA, 5. siječnja 2006. (Hina) - Novac uplaćivan na račun Srpske demokratske stranke (SDS) u prošloj godini bit će preusmjeren Odjelu za ratne zločine Suda BiH i Izbornoj komisiji BiH, izvijestila je u četvrtak glasnogovornica ureda visokog predstavnika Ljiljana Radetić.

Radetić je podsjetila kako je ovo u skladu s odlukom visokog predstavnika od 28. listopada prošle godine kojom se zamrzavaju sredstva pristigla na račun SDS u razdoblju siječanj-rujan 2005.

Da je stranka iskoristila svoj utjecaj i pridonijela uhićenju haškoga optuženika Radovana Karadžića do 31. prosinca 2005., zamrznuta sredstva bila bi im vraćena.

"To se nije dogodilo pa će sredstva SDS tijekom sljedećih mjeseci biti preusmjerena proračunu BiH, odnosno navedenim institucijama. Cilj ovoga preusmjeravanja novca je pomoći jačanju vladavine prava u BiH", rekla je Radetić.

Predsjednik SDS-a i predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić izjavio je u četvrtak novinarima kako odluka visokog predstavnika o oduzimanju sredstava SDS zbog neuhićenja haškog optuženika Radovana Karadžića predstavlja "političku odmazdu".

"SDS je žrtva i stradava upravo zbog stajališta raznih međunarodnih organizacija, diplomatskih krugova i velikih svjetskih administracija bez obzira što nema veze s optuženima za ratne zločine", izjavio je Čavić. Istaknuo je kako je upravo vlada SDS-a tijekom 2005. godine na planu suradnje RS s Haškim tribunalom učinila više nego itko u prijašnjih deset godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙