FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Martin Raguž izbačen sa sastanka središnjeg odbora HDZ-a BiH

ZAGREB, 5. siječnja 2006. (Hina) - Sjednica središnjeg odbora HDZ-a BiHzapočela je u četvrtak u Mostaru incidentom nakon što je sa sastankaizbačen Martin Raguž, koji je nedavno isključen iz stranke odlukomstranačkoga predsjedništva kojemu je na čelu Dragan Čović.
ZAGREB, 5. siječnja 2006. (Hina) - Sjednica središnjeg odbora HDZ-a BiH započela je u četvrtak u Mostaru incidentom nakon što je sa sastanka izbačen Martin Raguž, koji je nedavno isključen iz stranke odlukom stranačkoga predsjedništva kojemu je na čelu Dragan Čović.

Aktualno stranačko vodstvo tvrdi da Raguž više nije član stranke te da ne može nazočiti sjednici središnjeg odbora.

"Neovlaštene i neidentificirane osobe fizički su me spriječile da nazočim sjednici središnjeg odbora na kojoj sam želio podastrijeti argumente o nestatutarnom izbacivanju iz stranke", rekao je Raguž novinarima.

Raguža je osiguranje središnjeg odbora u kratkom naguravanju spriječilo da uđe u dvoranu u Mostaru. "Ovo je najeklatantniji primjer kako se ova stranka vodi u nedemokratsku političku marginalizaciju", dodao je Raguž.

Trojica uglednih HDZ-ovaca, Božo Ljubić, kandidat za predsjednika stranke na posljednjem saboru, Marin Raguž i Josip Merdža izbačeni su iz stranke odlukom visokog suda časti i drugostupanjskom potvrdom predsjedništva stranke. Oni su sa skupinom nezadovoljnika potpisali promemoriju u kojoj su zatražili sazivanje novoga Sabora i povlačenje predsjednika Čovića. Čelništvo HDZ-a takav je potez ocijenilo protustatutarnim djelovanjem.

Predsjednik Čović rekao je kratko novinarima prije zasjedanja Središnjeg odbora HDZ-a BiH kako točka o eventualnom sazivanju novoga Sabora, na čemu inzistira Ljubić, neće doći na dnevni red.

Europska pučka stranka (EPP), u kojoj HDZ BiH ima status promatrača, trenutačno razmatra odluke sabora te stranke iz lipnja 2005. godine i sankcije izrečene prema trojici dužnosnika.

Predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Ivo Sanader ranije je kritizirao odluku o izbacivanju Ljubića, Raguža i Merdže iz HDZ-a BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙