FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europska pučka stranka prekinula odnose s HDZ BiH

MOSTAR, 11. siječnja 2006. (Hina) - Europska pučka stranka je nasastanku Političkog biroa održanom sinoć u Bruxellesu donijela odlukuo zamrzavanju odnosa s Hrvatskom demokratskom zajednicom BiH, objavioje u srijedu bosanskohercegovački internet dnevnik "Pincom info",pozivajući se na neimenovani izvor.
MOSTAR, 11. siječnja 2006. (Hina) - Europska pučka stranka je na sastanku Političkog biroa održanom sinoć u Bruxellesu donijela odluku o zamrzavanju odnosa s Hrvatskom demokratskom zajednicom BiH, objavio je u srijedu bosanskohercegovački internet dnevnik "Pincom info", pozivajući se na neimenovani izvor.

Ova odluka Europske pučke stranke uslijedila je nakon što se aktualno vodstvo HDZ BiH oglušilo o ranije zahtjeve čelništva Europske pučke stranke da predsjednik HDZ BiH Dragan Čović podnese ostavku kako bi se na izvanrednom stranačkom saboru izabrao novi predsjednik BiH, navodi "Pincom info".

Izbor Dragana Čovića za predsjednika HDZ BiH posljednjih pola godine uporno osporava Božo Ljubić, inače Čovićev protukandidat za tu dužnost na Saboru stranke održanom prošlog ljeta. Ljubić je više puta javno optužio Čovića da je za predsjednika HDZ BiH izabran neregularno, nepropisnim prebrojavanjem glasačkih listića. Ljubić je s tvrdnjama da je Čovićev izbor za predsjednika HDZ BiH neregularan uputio i priziv Europskoj pučkoj stranci, trenutačno najsnažnijoj stranačkoj grupaciji u Europskom parlamentu koja okuplja političke stranke konzervativno-narodnjačkog usmjerenja. HDZ BiH u Europskoj pučkoj stranci ima status promatrača, što se smatra prvim korakom u stjecanju punopravnog članstva u toj utjecajnoj stranačkoj grupaciji.

Nedavno je na Čovićev poticaj Predsjedništvo HDZ BiH osim Bože Ljubića isključilo iz stranke još dvojicu istaknutih dužnosnika HDZ BiH Martina Raguža i Josipa Merdžu koji su podržavali Ljubićeva nastojanja da se Čovića makne s dužnosti predsjednika HDZ BiH. Njih trojica nisu prihvatili ovo isključenje ocijenivši ga nestatutarnim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙