FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kojić: kreditna sposobnost grada Zagreba nije se promijenila

ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Zagrebačko Poglavarstvo prihvatiloje na današnjoj sjednici izvješće rejting-agencije Standard & Poor's oocjeni kreditne sposobnosti grada Zagreba.
ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Zagrebačko Poglavarstvo prihvatilo je na današnjoj sjednici izvješće rejting-agencije Standard & Poor's o ocjeni kreditne sposobnosti grada Zagreba.

Za izdavanje obveznica u domaćoj valuti Zagreb je dobio ocjenu BBB+stabilni izgledi/A-2, a za izdavanje obveznica u stranoj valuti BBB/stabilni izgledi/A-3.

Pročelnik Ureda za financije Slavko Kojić rekao je da se (kreditni) rejting grada Zagreba nije promijenio, odnosno da je isti kao i lani i da je Zagreb minimalno zadužen.

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je da će Zagreb preko Holdinga trgovačkih društava ustanoviti još jednu riznicu i da optimizam temelji na potpori koju mu je nedavno iskazao predsjednik Europske banke.

Novinare je zanimalo zašto se mijenja trasa buduće autoceste Zagreb - Sisak, a Bandić je odgovorio da će novinari to moći saznati od stručnjaka nadležnog ministarstva na sjednici Gradske skupštine.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Zvonimir Šostar izvijestio je da je u Zagrebu u upisniku 400 beskućnika i da su zbog zime svi dobili zdravstveno osiguranje. Njima su na raspolaganju dva prenoćišta, u kojima će sada zbog hladnoće moći boraviti cijeli dan i noć, dodao je. Također je rekao da ni jedan zagrebački beskućnik zbog hladnoće nije preminuo.

Poglavarstvo je također odlučio s 50.000 kuna financirati izložbu u Zagrebu pod nazivom "Čarobni svijet Barbie&Lego".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙