FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb od Exportdrva kupuje poslovne prostore u Tržnici Gorica

ZAGREB, 29. prosinca 2005. (Hina) - Članovi zagrebačkog Gradskogpoglavarstva danas su odlučili da će od "Exportdrva" d.d. kupitiposlovne prostore "Tržnice Gorica" te garaže i parkirališna mjesta uobjektu između Heinzelove, Martićeve i Šubićeve ulice za 7,3 milijunaeura.
ZAGREB, 29. prosinca 2005. (Hina) - Članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva danas su odlučili da će od "Exportdrva" d.d. kupiti poslovne prostore "Tržnice Gorica" te garaže i parkirališna mjesta u objektu između Heinzelove, Martićeve i Šubićeve ulice za 7,3 milijuna eura.

"Exportdrvo" se obvezuje da će danom potpisa ugovora o nagodbi odustati od tužbe protiv Grada Zagreba radi naknade štete nastale neizvršenjem obveze usklađenja katastarskog i zemljišno knjižnog stanja, stoji u obrazloženju prijedloga zaključka o sklapanju ugovora o nagodbi. Grad će od privatnog vlasnika kupiti i poslovni prostor u istom objektu od 95 četvornih metara za približno 767.000 kuna.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je na konferenciji za novinare nakon sjednice Poglavarstva rekao da se tim zaključkom rješavaju imovinsko-pravi odnosi na toj lokaciji gdje će, osim "Tržnica Zagreb", preseliti i "Zagrebparking" te Knjižnica "Vladimir Nazor".

Prihvaćanjem zaključka o kupnji nekretnina u stambeno-poslovnim zgradama ukupne površine približno 300 četvornih metara za nešto više od 611.000 eura Grad Zagreb će osigurati prostore u Horvaćanskoj, Lopatinečkoj i Drniškoj ulici za Savjetovalište za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji i Psihološku komoru Grada Zagreba.

Danas je prihvaćen i popis prioriteta za raspored decentralizacijom dodijeljenih sredstava između zdravstvenih ustanova u Zagrebu za 2006: za zdravstvene ustanove u gradskom vlasništvu 38,7 milijuna kuna, a za one u državnom vlasništvu 35,4 milijun kuna.

Poglavarstvo je donijelo zaključak o 1. tarifnoj zoni ZET-a od 1. siječnja za autobusne linije koje završavaju u Donjem Stupniku, Kupincu, Klinča selu, Zaprešiću, Gornjoj Bistri, Velikoj Gorici, Sasima i Levim Štefankima.

Iz tekuće pričuve izdvojeno je 150.000 kuna za fasadu zgrade Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta", 50.000 kuna Hrvatskom kulturnom društvu "Napredak" za organizaciju programa Dani kulture Hrvata BiH te 50.000 kuna Hrvatskoj bratskoj zajednici Croatia Zagreb za uređenje radnog prostora u Draškovićevoj 60. Dobrovoljno vatrogasno društvo "Dragonožec" dobilo je iz pričuve 38.000 kuna za nabavku svečanih vatrogasnih odora za žene.

Pojedinačno je najveći iznos, približno 250.000 kuna, izdvojen za pokriće troškova smještaja sudionika turnira odbojke na pijesku u lipnju i 151.000 kuna Udruzi za promicanje znanja i vještina mladih Croatia Skills za pokriće troškova upisnine u World Skillsu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙