FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: Županijsko poglavarstvo donijelo izmjene prostornog plana

ŠIBENIK, 17. siječnja 2006. (Hina) - Poglavarstvo Šibensko-kninskežupanije na današnjoj je sjednici prihvatilo izmjene i dopuneProstornog plana, koje su usklađene s Uredbom o uređenju i zaštitizaštićenog obalnog područja te s primjedbama ministarstava zaštiteokoliša, poljoprivrede, obrane i kulture.
ŠIBENIK, 17. siječnja 2006. (Hina) - Poglavarstvo Šibensko-kninske županije na današnjoj je sjednici prihvatilo izmjene i dopune Prostornog plana, koje su usklađene s Uredbom o uređenju i zaštiti zaštićenog obalnog područja te s primjedbama ministarstava zaštite okoliša, poljoprivrede, obrane i kulture.

Damir Lučev, ravnatelj županijskog Zavoda za prostorno planiranje, istaknuo je da, po izmjenama Plana, u skladu s Odlukom Ministarstva obrane, čak 13 vojarna, vojnih skladišta i vježbališta na šibenskom području nisu više zone posebne namjene.

U izmjenama Prostornog plana Županijsko poglavarstvo pokušalo je naći prihvatljivo rješenje i za dio od 1180 bespravnih objekata u rogozničkoj općini. "U dogovoru s Ministarstvom zaštite okoliša u Planu za rogozničko područje mogli smo dio turističke zone Medine 18 od ukupno 29 hektara prenamijeniti u prostor za razvoj naselja. Druge mogućnosti u Planu nema", kazao je Lučev.

Dodao je da je desetak općina i gradova u Županiji također donijelo prostorne planove, a da su ostali "u postupku donošenja". Najteže je stanje, istaknuo je, u rogozničkoj općini koja još nije prostornu dokumentaciju uskladila s Uredbom o zaštiti obalnog pojasa i u kojoj su problemi zbog bespravne gradnje u pomorskom pojasu najveći.

Izmjenama prostornog plana utvrđeni su i kriteriji za smještaj uzgajališta riba i školjkaša, a planirano je ukupno 4730 vezova za nautičare u sadašnjim i novim lučicama u Županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙