FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar dobio novi gradski Prostorni plan

VUKOVAR,25. siječnja 2006.(Hina) - Vukovarsko Gradsko vijeće danas jena sjednici jednoglasno prihvatilo Prostorni plan uređenja grada, prviotkako se Vukovar nalazi u sadašnjim gradskim administrativnimgranicama.
VUKOVAR,25. siječnja 2006.(Hina) - Vukovarsko Gradsko vijeće danas je na sjednici jednoglasno prihvatilo Prostorni plan uređenja grada, prvi otkako se Vukovar nalazi u sadašnjim gradskim administrativnim granicama.

Prihvaćanjem novog Prostornog plana prestaje vrijediti Prostorni plan bivše općine Vukovar iz 1981., a u pripremi je i novi generalni urbanistički plan Vukovara koji bi se pred Gradskim vijećem trebao naći polovicom ove godine.

O značajkama Prostornog planu grada Vukovara govorio je Zoran Hebar u ime Arhitektonskog zavoda grada Zagreba koji je plan izradio.

Novim Prostornim planom uređenja Vukovara određeni su raspored i namjena za oko 100 hektara gradskog područja. Sadržaji koji definiraju Prostorni plan omogućuju stvaranje pretpostavki za život oko 60.000 ljudi na gradskom području prema 31.000 koliko Vukovar ima stanovnika prema posljednjem popisu stanovništva, rekao je Hebar.

"Novim prostornim planom određeno je da Dunav i dalje određuje identitet grada Vukovara - i kroz razvoj Luke i kroz razvoj turizma vezanog uz tu rijeku i obližnji arheološki lokalitet Vučedol", dodao je.

Tijekom rasprave vijećnici su većinom glasova odbili amandmane u vezi s uređenjem Spomen-područja Dudik i legalizacije postojećih kuća za odmor uz Dunav prema Sotinu, koje su predložili Klubovi vijećnika SDSS-a i SDP-a, te su jednoglasno prihvatili Prostorni plan uređenja grada Vukovara.

Prema podatcima Zavoda za prostorno planiranje Vukovarsko-srijemske županije iz Vinkovaca, do sada je prostorne planove donijelo oko 35 posto vukovarsko-srijemskih gradova i općina dok su ostalim jedinicama lokalne samouprave prostorni planovi u fazi javne rasprave ili prikupljanja suglasnosti od nadležnih ministarstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙