FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 8. siječnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske
ZAGREB, 8. siječnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske

ZAGREB - Po najnovijim podatcima objavljenim na web stranici Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva prostorne planove uređenja donijelo je 278 jedinica lokalne samouprave od ukupno 550. Prostorni planovi su na visoku stupnju izrađenosti u 163 jedinice lokalne samouprave (gradova i općina), a četiri ih uopće nisu počele raditi - Cerna, Cetingrad, Kamanje i Podbablje. Ministarstvo smatra da male općine, posebno na području posebne državne skrbi, moraju dobiti veću pomoć županijskih zavoda za prostorno planiranje, a i Ministarstvo je ove godine s četiri milijuna kuna sufinanciralo izradu planova općina na tom području. Po podatcima Ministarstva donesenim prostornim planovima pokriveno je oko polovice državnog područja, na kojem živi oko 46 posto stanovništva.

PLITVIČKA JEZERA/KRASNO - Zimski centri u Lici ovog su produženog vikenda bili dobro posjećeni. Na skijalištu Krasno (sjeverni Velebit) u protekla tri dana više stotina posjetitelja iz Primorja uživalo je u zimskim radostima, a svi kapaciteti u privatnom smještaju i ugostiteljski objekti bili su maksimalno popunjeni. Slično je bilo i u Baškim Oštarijama, gdje tradicionalno vikendom na sankanje i skijanje dolaze rekreativci iz Zadra, Šibenika, sjeverno-dalamtinskih otoka te brojni Gospićani. I u Nacionalnom parku Plitvičkim jezerima ovog je produženog vikenda boravilo više stotina gostiju. Plitvički turistički radnici organizirali su za posjetitelje razgledanje plitvičkih slapova, ali i mogućnost sanjkanja i skijanja u centru Mukinje gdje neprekidno radi ski-vučnica, doznaje se u najvećem plitvičkom hotelu "Jezero", u koji je ugostio gotovo 500 gostiju.

ŠIBENIK - Dvadesetosmogodišnji J. Č. iz Šibenika teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se noćas oko 2,20 sati dogodila na Jadranskom magistrali između Šibenika i Primoštena u blizini Žaborića i zbog ozljeda opasnih po život prevezen je u splitski Klinički bolnički centar, izvijestila je šibensko-kninska Policijska uprava. Do nesreće je došlo kada je J.Č. upravljajući osobnim vozilom "mercedes" šibenskih registracijskih oznaka zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad upravljačem, prešao na lijevi prometni trak, izletio izvan ceste i prednjim dijelom vozila udario u stablo bora. Dvojica putnika u "mercedesu" 24-godišnji A.Č. i 33-godišnji D.G. iz Primoštena zadržani su na liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙