FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Buljanovoj "Medeji materijal" kubanska nagrada "Premio Villanueva"

ZAGREB, 27. prosinca 2005. (Hina) - Predstava "Medeja materijal" urežiji Ivice Buljana, po izboru kubanskih kazališnih kritičara,proglašena je najboljom predstavom prikazanom na Kubi 2005. idobitnica je ugledne kubanske nagrade "Premio Villanueva de la Criticateatral cubana", priopćio je producent predstave ljubljanski Miniteatar.
ZAGREB, 27. prosinca 2005. (Hina) - Predstava "Medeja materijal" u režiji Ivice Buljana, po izboru kubanskih kazališnih kritičara, proglašena je najboljom predstavom prikazanom na Kubi 2005. i dobitnica je ugledne kubanske nagrade "Premio Villanueva de la Critica teatral cubana", priopćio je producent predstave ljubljanski Mini teatar.

Predstava je nastala po tekstu njemačkog dramatičara Heinera Muellera, a glume Senka Bulić, Marko Mandić i Ditka Haberl. Osim redatelja u hrvatskoj su ekipi scenograf Slaven Tolj i kostimografknija Ana Savić-Gecan, prevoditeljica Snježana Rodek, dramaturg Zlatko Wurzberg i savjetnica Vesna Kesić.

Koproducenti predstave su Novo kazalište, zagrebački teatar "Hotel Bulić", Karantena iz Dubrovnika i ljubljanski Cankarjev dom.

"Medeja materijal" prikazana je na Međunarodnom kazališnom festivalu u Havani, koji se održavao od 15. do 25. rujna ove godine, a redatelj Ivica Buljan za nju je dobio Odlikovanje grada Havane.

Međunarodni kazališni festival u Havani ustanovljen je 1980. i jedan je od najvećih u Latinskoj Americi. Uključuje sve vrste izvedbenih umjetnosti, od klasičnog i avangardnog kazališta, do uličnog teatra i performansa. Održava se na gradskim prostorima, od kolonijalnih kuća, nacionalnog teatra, do muzeja i trgova. Na ovogodišnjem festivalu prikazane su predstave iz Španjolske, Argentine, Brazila, Čilea, Sjedinjenih Američkih Država, Ekvadora, Švicarske, Italije, Belgije, Grčke, Koreje, Kube i Francuske.

"Medeja materijal" prikazana je, osim u Hrvatskoj i u Sloveniji (na EXODOSU i Borštnikovu srečanju) i na uglednim međunarodnim festivalima u Kairu, Barceloni, Udinama i Elbasanu.

(Hina) pp/xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙