FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspisan natječaj za godišnje nagrade 'Prof. dr. Marijan Hanžeković'

ZAGREB, 11. siječnja 2006. (Hina) - Zaklada 'Prof. dr. MarijanHanžeković' objavila je natječaj za dodjelu godišnje nagrade za 2006.godinu za članke sa šireg područja financija, a radovi na hrvatskomeili engleskom jeziku trebaju se predati najkasnije do 1. lipnja ovegodine.
ZAGREB, 11. siječnja 2006. (Hina) - Zaklada 'Prof. dr. Marijan Hanžeković' objavila je natječaj za dodjelu godišnje nagrade za 2006. godinu za članke sa šireg područja financija, a radovi na hrvatskome ili engleskom jeziku trebaju se predati najkasnije do 1. lipnja ove godine.

Kako se navodi u natječaju Zaklade, osobito su poželjni radovi o ekonomskim, pravnim i institucionalnim temama važnim za razvoj Republike Hrvatske, a traže se radovi koji nude nova razmatranja, ocjene, sudove i spoznaje.

U obzir će se uzimati samo originalni, neobjavljivani radovi, a pri njihovoj ocjeni vrednovat će se kvaliteta, originalnost i tehnička izvedba.

Za redovnu nagradu uzimat će se u obzir dob natjecatelja, tako da će mladi natjecatelji dobivati dodatne bodove.

Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije - jedna redovna nagrada, koja se sastoji od diplome, medalje i iznosa od 15.000 kuna bruto te jedna studentska nagrada, koja se sastoji od diplome i iznosa od 5.000 kuna bruto.

Pravo prijave radova u kategoriji redovite nagrade imaju hrvatski i strani državljani, a za studentsku nagradu radove imaju pravo poslati studenti dodiplomskog studija u zemlji i inozemstvu.

Zaklada će o rezultatima izvijestiti do 30. rujna, a dodjela nagrada će se održati u prvoj polovici prosinca.

Nagrađeni radovi i radovi koji prema mišljenju Odbora za dodjelu nagrada i recenzenata zadovoljavaju određenu razinu kvalitete, bit će objavljeni u časopisu 'Financijska teorija i praksa', koji izdaje Institut za javne financije.

Zaklada 'Prof. dr. Marijan Hanžeković' je osnovana u spomen na prof. dr. Marijana Hanžekovića, a osnovali su je Institut za javne financije, Marijan Hanžeković mlađi, Ministarstvo financija, Hrvatska narodna banka te Privredna, Zagrebačka i Hrvatska poštanska banka.

Cilj Zaklade je promicanje financijske znanosti te poticanje znanstvenika i stručnjaka, posebice mladih, da se bave tom znanstvenom disciplinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙