FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uručena nagrada "Ive Vuljevića" gitaristu Petritu Cekuu

ZAGREB, 29. prosinca 2005. (Hina) - Tradicionalna nagrada Hrvatskeglazbene mladeži za 2005. "Ive Vuljevića" u kategorijisolist/solistica danas je na svečanosti u Zagrebu svečano uručenagitaristu Petritu Cekuu.
ZAGREB, 29. prosinca 2005. (Hina) - Tradicionalna nagrada Hrvatske glazbene mladeži za 2005. "Ive Vuljevića" u kategoriji solist/solistica danas je na svečanosti u Zagrebu svečano uručena gitaristu Petritu Cekuu.

Ocjenjivački sud za dodjelu nagrade radio je u sastavu Naima Balić, Gordana Lesić i Saša Britvić, a nagrada se sastoji od plakete i deset tisuća kuna.

Odlučnim za dodjelu nagrade ocjenjivački sud drži solistički recital Petrita Cekua 1. prosinca ove godine u Hrvatskom glazbenom zavodu, kad je, po mišljenju ocjenjivačkog suda, izveo stiliski bogat i raznovrstan program.

Petrit Ceku student je druge godine zagrebačke Muzičke akademije u klasi profesora Darka Petrinjaka. Rođen je 1985. u Prizrenu na Kosovu, gdje je završio osnovnu glazbenu školu te prva dva razreda srednje glazbene škole.

Od 2002. nastavio je glazbenu naobrazbu u zagrebačkoj glazbenoj školi "Pavla Markovca". Dobitnik je prve nagrade na državnom natjecanju u Dubrovniku 2003., prvih nagrada na međunarodnim natjecanjima gitarista Anna Amalia u Weimaru, Emilio Pujol u Sassariju i Andres Segovia u Velbertu.

Prošle je godine na natjecanju "Europska glazbena nagrada za mlade" osvojio prvu nagradu, kao i posebnu nagradu Hrvatskog društva skladatelja za izvedbu djela hrvatskog skladatelja. Ove je godine održao solističke koncerte u Prištini, Weimaru i nekoliko hrvatskih gradova. Dobitnik je nagrade publike na natjecanju "Ivana Padovc" u Zagrebu, te prve nagrade na međunarodnom natjecanju mladih umjetnika "Ferde Livadića" u Samoboru.

Nagrada u kategoriji komorni sastav do pet članova i instrumentalni ansambl ove godine nije dodijeljena jer, kako je objasnila Naima Balić, nije bilo predloženih ansambala.

Hrvatska glazbena mladež nagradu "Ive Vuljevića" već 17 godina dodjeljuje za najistaknutije ostvarenje mladih glazbenika do 30 godina.

Današnjim uručenjem nagrade tradicionalno počinje Dan dvorane "Vatroslava Lisinskog".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙