FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljen uži izbor kandidata za nagradu "Grigora Viteza"

ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Stručno povjerenstvo Godišnjenagrade "Grigora Viteza 2005." za književna i likovna ostvarenja uknjigama i slikovnicama za djecu predložilo je u uži izbor petknjiževnika i pet ilustratora, izvijestila je danas koordinatoricanagrade.
ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Stručno povjerenstvo Godišnje nagrade "Grigora Viteza 2005." za književna i likovna ostvarenja u knjigama i slikovnicama za djecu predložilo je u uži izbor pet književnika i pet ilustratora, izvijestila je danas koordinatorica nagrade.

U uži izbor za tekst izbrani su autori i naslovi: Maja Glušćević - Tajanstveni svjetionik, Hrvoje Kovačević - Tajna šutljivog dječaka, Sanja Lovrenčić - Sunčev sjaj, Darko Macan - Žuta minuta i Zoran Pongrašić - Vidi majmuna.

Od ilustratora izabrani su Svjetlan Junaković, Marsela Kreč-Hajdinjak, Andrea Peterlik-Huseinović, V. Vojo Radoičić i Tomislav Torjanac

Na natječaj za nagradu prijaviljeno je 55 naslova 21 nakladnika, od toga 32 za tekst i ilustraciju, osam za tekst te 15 naslova za ilustraciju.

Stručno povjerenstvo za dodjelu nagrade radi u sastavu Snježana Krpes, Maja Matković, Sanja Pilić, Zvonko Todorovski, Ivan Vitez i Branko Vujanović.

Nagrade će dobitnicima biti uručene na svečanosti 24. veljače 2006. u Zagrebačkom kazalištu lutaka, u mjesecu rođenja pjesnika Grigora Viteza po kojemu nagrada nosi ime.

Nagradu "Grigora Viteza", osnovanu i prvi put dodijeljenu 1967., utemeljio je Savez društava Naša djeca Hrvatske, koji od početka dobiva novčanu potporu Ministarstva kulture. Od 2002. novčano ju podupiru i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Gradski ured za kulturu grada Zagreba.

Nagrada se dodjeljuje za najbolji književni tekst i ilustracije odabrane iz jednogodišnje proizvodnje dječje knjige i slikovnice. Sastoji se od novčane svote, diplome i statue "Ptica" - akademske slikarice Ksenije Kantoci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙