FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od 10. veljače iskaznice za parkiranje invalida

ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - Novim pravilnikom koji uređujeprava parkiranja osoba s invaliditetom, a stupa na snagu 10. veljače,prestaju vrijediti invalidske naljepnice za parkiranje, a uvode senove iskaznice - tzv. znakovi o pristupačnosti.
ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - Novim pravilnikom koji uređuje prava parkiranja osoba s invaliditetom, a stupa na snagu 10. veljače, prestaju vrijediti invalidske naljepnice za parkiranje, a uvode se nove iskaznice - tzv. znakovi o pristupačnosti.

Koordinatorica projekata u Zajednici saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Marica Mirić rekla je Hini da se naljepnica za rezervirano parkirno mjesto dosada izdavala samo onome tko ima vozilo i bila je vezana za vozilo.

Novim pravilnikom pravo na parkiranje na mjestu za invalide moći će se ostvariti samo ako vozilom upravlja ili se u njemu nalazi invalid na kojeg iskaznica glasi.

To je, kako ističe Marica Mirić, u skladu s europskim standardima, a do 2010. sve zemlje Europske unije moraju unificirati zakonsku regulativu.

Mirić upozorava i na manjkavost novog pravilnika u odnosu na skupinu korisnika za koji on vrijedi.

Pravo na parkirno mjesto ostvaruju samo osobe s oštećenim donjim ekstremitetima, dok će biti isključeni svi oni s amputiranim gornjim ekstremitetima, djeca, mentalno retardirani, slijepi i velik dio populacije s različitim drugim tjelesnim oštećenjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙