FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DHK raspisao natječaj za nagrade Dana hrvatske knjige

ZAGREB, 3. siječnja 2006. (Hina) - Društvo hrvatskih književnika (DHK)raspisalo je natječaj za godišnje nagrade Dana hrvatske knjige, kojeće biti dodijeljene 22. travnja u Splitu na Dan hrvatske knjige.
ZAGREB, 3. siječnja 2006. (Hina) - Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisalo je natječaj za godišnje nagrade Dana hrvatske knjige, koje će biti dodijeljene 22. travnja u Splitu na Dan hrvatske knjige.

Dodijelit će se tri vrste nagrada u novcu i poveljama. Nagrada "Judita" dodjeljuje se za najbolju knjigu ili studiju o hrvatskoj književnoj baštini 2005. "Davidias" je nagrada za najbolji prijevod djela iz hrvatske književne baštine na strane jezike ili najbolju knjigu odnosno studiju inozemnog kroatista o hrvatskoj književnoj baštini 2005., a nagrada "Slavić" dodjeljuje se za najbolju autorsku knjigu prvijenac objavljen 2005.

DHK će u obzir uzeti knjige koje autori ili nakladnici u pet primjeraka dostave do 30. siječnja na adresu Društva.

U dogovoru i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture godišnje nagrade Dana hrvatske knjige DHK utemeljene su na sjednici Upravnog odbora Društva 27. siječnja 1997.

Nagrade Dana hrvatske knjige uobičajeno se dodjeljuju u Splitu na Dan hrvatske knjige 22. travnja, u spomen na taj nadnevak 1501., kad je Marulić u Splitu završio i potpisao svoje slavno djelo "Juditu", i kad je u Zagrebu 1900. osnovano Društvo hrvatskih književnika.

Prošle je godine "Juditu" dobio Mirko Tomasović za knjigu "Vila Lovorka", "Davidiasa" Silvio Ferrari za prijevod na talijanski knjige Ive Frangeša "L'elegia veneziana di Kranjčević", a "Slavića" Suzana Abspoel-Đođo za knjigu "Snajperist".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙