FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podgorica: Komemoracija žrtvama željezničke nesreće

PODGORICA, 25. siječnja 2006. (Hina) - Crnogorski predsjednik FilipVujanović rekao je u srijedu, na komemorativnoj sjednici svih državnihtijela Crne Gore, da je tragedija u kanjonu Morače jedna od najvećihmirnodopskih katastrofa u povijesti Crne Gore.
PODGORICA, 25. siječnja 2006. (Hina) - Crnogorski predsjednik Filip Vujanović rekao je u srijedu, na komemorativnoj sjednici svih državnih tijela Crne Gore, da je tragedija u kanjonu Morače jedna od najvećih mirnodopskih katastrofa u povijesti Crne Gore.

"Crna Gora će se vječno sjećati žrtava te katastrofalne nesreće, kao jedne od najtužnijih stranica svoje povijesti", rekao je Vujanović.

Crna Gora je, prema njegovim riječima, obavijena teškom i dubokom tugom, i dijeli bol s obiteljima stradalih. "I ne samo Crna Gora. Ova naša nezapamćena tragedija pobudila je snažno suosjećanje mnogih zemalja i naroda, što ne može umanjiti razmjere katastrofe, ali pokazuje da u ovoj velikoj nesreći nismo sami", rekao je Vujanović.

Komemorativnoj sjednici prisustvovali su najviši crnogorski dužnosnici, premijer Milo Đukanović i predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić, kao i predsjednik Državne zajednice Svetozar Marović, svi članovi Vlade i predstavnici ostalih državnih tijela.

Broj žrtava teške željezničke nesreće koja se dogodila u ponedjeljak u međuvremenu je porastao. Desetogodišnji dječak Filip Gardašević, iz Sutomora, preminuo je tijekom noći na Odjelu intenzivne njege u podgoričkom Kliničko-bolničkom centru i 45. je žrtva tragičnog rušenja četiriju vagona lokalnog vlaka u kanjon rijeke Morače.

Na odjelu intenzivne njege Instituta za bolesti djece smješten je i Filipov brat Gojko, čije vitalne funkcije su ugrožene i operiran je zbog povreda glave, grudnog koša i trbuha.

Na odjelu Intenzivne njege Kliničkog centra u Podgorici nalazi se još 13 bolesnika za koje se crnogorski liječnici bore za život.

Vlada Crne Gore formirala je Fond solidarnosti u koji je samo za jedan dan sakupljeno više od milijun eura.

Uplate iz inozemstva za pomoć stradalima mogu biti izvršene preko posebnog računa crnogorske Vlade, otvorenog u Crnogorskoj komercijalnoj banci u Podgorici, prema sljedećim instrukcijama:

Commerzbank AG Frankfurt/Main Swift Code:COBA DE FF, za Crnogorsku komercijalnu banku AD Podgorica, Swift Code CKBC CS 22 na račun broj: 2939108-23012006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙