FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Identificirane 43 žrtve nesreće u Crnoj Gori

PODGORICA, , 24. siječnja 2006. (Hina) - U teškoj željezničkoj nesrećinedaleko od Podgorice poginule su 44 osobe, od kojih petoro djece, aoko 200 je hospitalizirano u podgoričkim klinikama.
PODGORICA, , 24. siječnja 2006. (Hina) - U teškoj željezničkoj nesreći nedaleko od Podgorice poginule su 44 osobe, od kojih petoro djece, a oko 200 je hospitalizirano u podgoričkim klinikama.

Do sada su identificirane 43 smrtno stradale osobe, dok je u kritičnom stanju 13 osoba za čije se živote bore liječnici u Kliničkom centru Crne Gore.

Za srijedu je zakazana komemorativna sjednica svih državnih organa Crne Gore, na kojoj će, kako je najavljeno, govoriti crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

Uzrok željezničke nesreće, koja se u ponedjeljak nešto poslije 16 sati dogodila kod Bioča, desetak kilometara sjeverno od Podgorice, najvjerojatnije je to što strojovođa i vozno osoblje nisu u potpunosti ispoštovali proceduru da osiguraju vlak, star 20 godina, od samopokretanja, priopćila je uprava Željeznice Crne Gore.

Sudac podgoričkog Osnovnog suda Zoran Radović je odredio pritvor za strojovođu.

"Sve do sada utvrđene činjenice pokazuju da je došlo do otkazivanja kočionog sustava. Zašto i kako pokazat će istraga", kazao je Radović.

Ozlijeđene su u utorak popodne posjetili predsjednik i premijer Srbije Boris Tadić i Vojislav Koštunica, koji su obećali svesrdnu pomoć Srbije i odali priznanje službama Crne Gore na pokazanoj stručnosti i hrabrosti u spašavanju povrijeđenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙